Včasih se tudi Tomu ni zdelo nič nenavadnega, če je spil deset pijač na dan. Foto: EPA
Včasih se tudi Tomu ni zdelo nič nenavadnega, če je spil deset pijač na dan. Foto: EPA

53-letni oblikovalec je razkril, da je prve težave opazil po svojem 40. letu, ko se je leta 2004 razšel z modno hišo Gucci, katere kreativni direktor je bil deset let. "Bil sem depresiven in ko si depresiven, piješ več. Ko piješ več, pa postaneš še bolj depresiven. Poleg pijače so bila tudi mamila. Ko si tako visoko, tudi padeš zelo nizko. Takrat še nisem imel otroka in moja kariera se je za nekaj časa ustavila," je iskreno spregovoril Ford.

"Mislim, da bi bil zdaj že mrtev, če ne bi nehal piti," je dodal. Pri tem mu ni prav nič pomagalo dejstvo, da je bilo za njegove kolege v Londonu povsem običajno, da se spije tudi do deset pijač na dan. "Večkrat sem prijateljem dejal, da menim, da imam težave z alkoholom, pa so odvrnili, da si le domišljam in da naj raje spijem še eno pijačo," je povedal za britansko revijo Evening Standard.

Tom se je sam soočil s težavo in nehal piti, kar ni bilo lahko, prizna. Vendar pa se mu je po tem življenje obrnilo na bolje: "Ustvaril sem lastno podjetje, posnel film, dobil otroka in zdaj snemam še en film," je navdušen Ford. Njegov drugi film Nocturnal Animals, v katerem nastopata Jake Gyllenhaal in Amy Adams, bo premiero doživel leta 2017.

Pomemben preobrat v Tomovom življenju je pomenil tudi Alexander John, zaradi katerega se je njegovo življenje precej umirilo. Skupaj s partnerjem Richardom Buckleyjem, s katerim sta v zvezi že več kot 25 let, sta namreč leta 2012 postala starša (njunega sina je rodila nadomestna mati). Od takrat Ford bolj uživa v umirjenem druženju s prijatelji. "Veliko ljudi misli, da živim popolnoma drugače. Vidijo me na računalniško obdelani fotografiji, kako prodajam parfum, in mislijo, da pijem, da po moji hiši ležijo gola dekleta in da se na veliko drogiramo. V resnici pa doma večerjam z Richardom in Jackom, potem bomo verjetno malo gledali televizijo in v postelji bom že okoli 10. ure," je razložil Tom.