Kadičeva je bila za najlepšo Avstrijko izbrana leta 2013, nato pa je Avstrijo zastopala tudi na svetovnem izboru v Indoneziji. Foto: EPA
Kadičeva je bila za najlepšo Avstrijko izbrana leta 2013, nato pa je Avstrijo zastopala tudi na svetovnem izboru v Indoneziji. Foto: EPA
Območje Zmajske skale je Ena dobro poznala. Foto: EPA

Kadičeva, sicer bosanskega rodu, je bila leta 2013 ovenčana z lento najlepše Avstrijke, lepotici pa so se poklonili tudi organizatorji lepotnega tekmovanja za Miss Avstrije.

Usodni padec se je zgodil v petek, ko se je lepotica odpravila teč na svojo priljubljeno traso na gori Bergisel nad Innsbruckom, poroča Heute. at. Nesreča je zavita v oblak skrivnosti, saj je Ena teren dobro poznala in je bila dobra tekačica.

Pred smrtjo poklicala brata
Takoj po padcu je Kadičevi še uspelo po mobitelu poklicati brata in mu razložiti, kje leži, preden je izgubila zavest. Brat je nemudoma sprožil reševalno akcijo, v kateri je sodeloval tudi helikopter, a nesrečnemu dekletu, ki so jo našli negibno pod opazovalno ploščadjo blizu Zmajske skale, ni bilo več pomoči.

Po štirih dneh v innsbruški bolnišnici, kjer so jo zdravili zaradi hudih poškodb notranjih organov, je Ena umrla.

Policija dogodek še preiskuje, so pa izključili možnost samomora. Upajo, da bodo imeli več podatkov po pogovoru z Eninim prijateljem, s katerim je temnolaska redno trenirala in s katerim naj bi se sestala pred padcem.

Od lepotice se njeni prijatelji in kolegi poslavljajo na družabnih omrežjih, kjer se jo spominjajo kot "preprosto, vedno veselo in nekonvencionalno" dekle, ki bo za vedno zaznamovalo izbor najlepše Avstrijke in bo vedno del njega.