Carrie Fisher je v vlogi princese Leie ustvarila enega najbolj kultnih filmskih likov vseh časov. Foto: Reuters
Carrie Fisher je v vlogi princese Leie ustvarila enega najbolj kultnih filmskih likov vseh časov. Foto: Reuters

Carrie Fisher, ki se je ljubiteljem znanstvenofantastične franšize Vojna zvezd v vlogi princese Leie močno vtisnila v spomin, se bo v isti vlogi preizkusila v prihajajoči epizodi Sila se prebuja.

59-letna igralka, ki je princeso Leio nazadnje upodobila v šesti epizodi Vojne zvezd: Vrnitev jedija leta 1983, je spregovorila o pritiskih, ki so jih v Hollywoodu deležne igralke. Za to, da se je lahko znova pridružila franšizi, je morala namreč izgubiti kar 15 kilogramov, poroča The Telegraph.

Za vlogo izgubila 15 kilogramov
"V Hollywoodu štejeta zgolj videz in teža," je povedala igralka in dodala, da je studii niso želeli najeti, zato se je odločila za dieto. "Sem v poslu, kjer je pomemben le zunanji videz, to je res noro. Lepoto obravnavamo kot dosežek. V L. A.-ju se vse vrti okoli videza, zanimajo se za tvojo težo, nihče pa te nikoli ne vpraša, kako si," je bila nad stanjem v Hollywoodu razočarana Carrie.

Vseeno se je potrudila in za vlogo Leie izgubila 15 kilogramov: "Manj sem jedla in več telovadila. Največ težav sem imela s pravilno prehrano, zato sem raje dodala več dejavnosti."
Čeprav bi izguba kilogramov marsikatero žensko razveselila, Carrie ni med njimi, saj pravi, da "si z manj kilogrami ni podobna".