"Ženska plat je del mene, to sem jaz," je Bruce Jenner zatrdil v odmevnem intervjuju za ABC. Foto: Reuters
Bruce Jenner s hčerko Kendall
Transseksualci so v ZDA (in drugje) še vedno soočeni z gorečim sovraštvom in diskriminacijo, zato so številni prepričani, da bi si nekdanji olimpijski prvak za svoje javno priznanje zaslužil še eno zlato medaljo. Foto: EPA

Očim ameriških zvezdnic resničnostnih oddaj, sester Kardashian, je v dveurnem intervjuju za televizijsko hišo ABC odkrito spregovoril o svojih težavah s spolno identiteto.

Priznal je, da je s tem živel že od otroštva - ko je bil star osem let, se je začel oblačiti v mamina in sestrina oblačila. "Takrat nisem vedel, zakaj to počnem, le dobro sem se počutil tako," je razkril novinarki Dianne Sawyer, ki ga je sicer ves čas naslavljala z moškimi zaimki.

"Nisem homoseksualec, vedno sem bil heteroseksualen, živel z ženskami in vzgajal otroke," je dejal 65-letnik.

Zagotavlja, da ne gre za medijski trik
Jenner je bil trikrat poročen, nazadnje s Kris Jenner, s katero sta se letos nato ločila. V tem zakonu je bil očim Kourtney, Kim, Khloe in Roba Kardashiana, zvezdnikov resničnostnih oddaj, v njem je dobil še dva svoja otoka, predtem pa imel iz prejšnjih zakonov še po dva. V intervjuju je tudi priznal, da je že konec 80. let začel hormonske terapije za spremembo spola, vendar jih je končal, ko je spoznal Kris, s katero se je nato poročil.

Je pa Jenner ob tem zatrdil, da gre za iskreno razkritje, ne pa za medijsko pretvezo, s katero bi promoviral svoj resničnostni šov. "To počnem zato, da bi naredil nekaj dobrega. Prepričan sem, da lahko tako spremenimo svet," je zatrdil.

Številni izrazi podpore
In njegovo priznanje je v trenutku res odjeknilo v javnosti kot bomba in že poželo veliko odobravanje predvsem v Hollywoodu, saj so Jennerju podporo izrazili številni zvezdniki, kot so pevki Lady GaGa in Miley Cyrus, nekdanja tenisačica Billie Jean King, televizijska voditelja Ellen DeGeneres, Jimmy Fallon in Andy Cohen, igralci Rob Lowe, Roseanne Barr, Portia de Rossi, Mario Lopez ...

Ob strani mu stoji tudi družina. Njegova 89-letna mati je o njegovem razkritju dejala, da je tako ponosna nanj, kot je bila leta 1976, ko je osvojil zlato olimpijsko medaljo in takrat postavil tudi svetovni deseterobojski rekord. Podobno so se odzvali tudi njegovi otroci, zadnja žena in pastorki na čelu s Kim Kardashian.