Zasedba Dead or Alive je zaslovela prav z eno izmed zizmelenih uspešnic osemdesetih let You Spin Me Round. Foto: Reuters
Zasedba Dead or Alive je zaslovela prav z eno izmed zizmelenih uspešnic osemdesetih let You Spin Me Round. Foto: Reuters

"Njegova družina in prijatelji so pretreseni ob izgubi te posebne zvezde," je v izjavi za javnost zapisal njegov menedžer. "Bil je pravi vizionar, čudovito nadarjena duša. Pogrešali ga bodo vsi, ki so ga imeli radi in cenili vse tisto, kar je predstavljal, in vse krasne spomine, ki nam jih je zapustil," njegove besede povzema BBC.

Medtem ko si ga bodo generacije, ki so poplesavale ob glasbi osemdesetih let, najbolj zapomnile po uspešnici You Spin Me Round iz leta 1985, pa ga je mlajše občinstvo spoznalo po sodelovanju v resničnostih šovih Celebrity Big Brother leta 2006, v zadnjih letih pa tudi v Celebrity Wife Swap in The Body Shocking Show.

Na družbenih omrežjih prijatelji zvezdniki že izrekajo sožalja. "Ves v solzah ob smrti Peta Burnsa. Bil je eden naših najimenitnejših ekscentrikov in velikanski del mojega življenja. Oh. Težko je verjeti," je tvitnil pevec Boy George.

Rocker toplega srca
Frontman skupine Ordinary Boys Samuel Preston, s katerim sta skupaj nastopila v resničnostnem šovu Celebrity Big Brother, pa: "Strt ob novici o Petu Burnsu. Bil je pravi punkrocker in eno izmed najtoplejših src, kar sem jih spoznal." Politik George Galloway, še eden izmed njegovih sotekmovalcev v šovu Big Brother, ga je opisal kot mešanico Oscarja Wilda in Dorothy Parker. "Takšno genialnost je težko preseči. Počivaj v miru."

Zasedba Dead or Alive je začela delovati leta 1980 v Liverpoolu in pet let pozneje osvojila občinstvo z albumom Youthquake ter skladbami, kot sta Lover Come Back To Me in Brand New Lover. Skupina sicer nikoli ni uradno razpadla, so se pa v njej izmenjavali številni člani. Zadnji studijski album Fragile je predstavila leta 2000.