Roberts (drugi iz leve na fotografiji) je bil star 38 let. Foto: Reuters
Roberts (drugi iz leve na fotografiji) je bil star 38 let. Foto: Reuters

Prav z njim je Roberts preživljal zadnje dni, saj je z njim potoval v West Bend, kjer bi moral nastopiti na dobrodelnem koncertu za veterane. Še na dan smrti je po očetovih besedah vadil v lokalni restavraciji. Oče, s katerim sta pogosto skupaj potovala, je sina zadnjič videl prav tam.

"Šla sva vsak v svojo sobo. Vedno je skrbel zame, kot da je on moj oče. Moj ključ je bil pokvarjen, zato je šel na recepcijo po novega. Odprl mi je vrata in mi rekel, naj ga pokličem, če bom kaj potreboval," se je spominjal njegov oče Darell za CNN.

Čez nekaj ur so ga zbudili detektivi, ki so spraševali, ali je on Robertsov oče. In mu sporočili žalostno vest. Tamkajšnja policija je namreč v soboto prejela klic, da je v hotelu neki moški zastal ali pa omedlel na hodniku. Izkazalo se je, da je umrl.

Sam vzrok smrti ni jasen. Toda Roberts se je več let bojeval z napadi tesnobe in zato užival zdravila na recept, od katerih je postal odvisen. "Nikoli mu niso bile všeč množice ali pa kraji, ki jih ni poznal iz otroških let. Imel je svoj način, kako se bojevati s tem. In velikokrat sva se pogovarjala o tem," je še dejal njegov oče.