Demi je rekla svojo zadnjo besedo v zakonu s Ashtonom. Foto: EPA
Demi je rekla svojo zadnjo besedo v zakonu s Ashtonom. Foto: EPA
Ashton Kutcher in Demi Moore
Šest let zakona se končuje z ločitvijo. Foto: EPA

"Z veliko žalostjo in težkim srcem sem se odločila, da končam svoj zakon z Ashtonom, ki je trajal šest let," s temi besedami je 48-letna Moorova v uradni izjavi za javnost končala ugibanja o trdnosti svojega zakona s 33-letnim igralcem.

"Kot ženska, mati in žena nekatere vrednote in zaobljube cenim kot svete, zato sem se tudi odločila za ločitev in izbrala, da živim naprej," je pojasnila igralka (v zapisu, ki ga je objavila tiskovna agencija AP).

Moorova je ob tem poudarila, da so pred njo in njeno družino težki časi, zato prosi javnost za sočutje in spoštanje njene zasebnosti.

Le nekaj minut zatem se je oglasil zvezdnik serije Dva moža in pol preko Twitterja: "Za vedno bom cenil čas, ki sem ga preživel z Demi. Zakon je ena izmed najtežjih stvari na svetu in na žalost včasih propade. Ljubezen in luč, AK."

Domnevni skok čez plot spodbudil ločitev?
Govorice, da se par, ki se je začel sestajati leta 2003 in se dve leti pozneje poročil, ločuje, so postale še glasnejše, ko so v javnost prišla namigovanja, da naj bi Kutcher na dan njune šeste obletnice poroke (24. septembra) skočil čez plot.

Pozneje se je oglasila celo 23-letna starleta Sara Leal, ki je zatrjevala, da se je nekdanji maneken in igralec na dan obletnice poroke grel v njenem objemu. To je razjezilo celo igralkinega nekdanjega moža Brucea Willisa, ki je zagrozil preko medijev, da se želi s Kutcherjem "temeljito pogovoriti".

Precej zgovoren je bil tudi zapis Moorove na Twitterju le dan po njuni obletnici. Izposodila si je kar citat grškega filozofa Epikteta, učitelja stoicizma, ki se glasi nekako takole: "Ko nas prizadene nekogaršnja napaka, se obrnimo vase in preučimo svoje napake. Tako boš pozabil svojo jezo."

Po poročanju tujih medijev naj bi par od takrat živel ločeno. Toda Moorova in Kutcher sta se trudila, da bi svoj odnos popravila. Skupaj so ju tako zalotili, kako sta odhajala od različnih svetovalcev. Celo inštruktorja kabale, v katero verjameta oba.