Po 14 letih je konec še enega (na videz) večnega hollywoodskega razmerja. Foto: EPA
Po 14 letih je konec še enega (na videz) večnega hollywoodskega razmerja. Foto: EPA
Johnny Depp in Vanessa Paradis
Para v zadnjem obdobju skorajda niso več videli skupaj na rdečih preprogah. Foto: EPA
Johnny Depp in Vanessa Paradis
Oba je povezovala ljubezen do glasbe in filmske umetnosti. Foto: EPA

Hollywood je postregel še z dokazom, da so srečni konci mogoči le v zgodbah, ki še niso končane.

Par se je razšel "sporazumno", je dejal Deppov predstavnik za stike z javnostjo v uradni izjavi za Entertainment Tonight in nadaljeval: "Prosim, če spoštujete njuno zasebnost in še bolj zasebnost njunih otrok."

49-letni igralec, ki so ga vloge že kot najstnika v seriji 21 Jump Street in pozneje v filmih, kot so Brezglavi jezdec, Edward Škarjeroki, Čarli in tovarna čokolade in ne nazadnje Pirati s Karibov, povzdignile (predvsem pri predstavnicah ženskega spola) v status "božanstva", je deset let mlajšo Paradisovo spoznal leta 1998.

Tista usodna večerja ...
Njuna romanca se je začela junija istega leta, ko je Depp med večerjo s prijatelji opazil francosko igralko v družbi njenih prijateljev v hotelu Costes sredi Pariza. Depp jo je povabil k mizi in padla sta v dvourno neločljivo debato.

Po selitvi iz mesta angelov v Francijo, rodno deželo Paradisove, pa se je po poročanju revije People začelo manj rajsko življenje za par. V zadnjem letu dni se nista niti pojavila več skupaj na rdeči preprogi. "Precej žalostno," pa so besede, ki jih je za People o njunem krhkem odnosu delil skupni znanec.

Idila, ki se je končala
Depp in Paradisova nikoli nista stopila pred oltar, da bi ovekovečila večno ljubezen. Sta se jima pa v razmerju rodila hči in sin, danes 13-letna Lily-Rose in devetletni Jack. Še nedavno je Depp v pogovoru za francosko revijo VSD zatrjeval, da mu je življenje v južni Franciji skupaj s Paradisovo in njunimi otroki dalo vse: čudovito družino in tudi
ravnotežje, ki ga je neizmerno pogrešal.

Paradisova je prav tako delila besede občudovanja o svoji nekdanji ljubezni življenja. "Lahko bi napisala neskončen seznam stvari, ki jih občudujem na njem," je dejala za britansko izdajo Marie Claire. "Razumeva, da če želiva, da morava dati drug drugemu prostor, da ohraniva najin odnos še naprej. Predvsem pa si morava zaupati. Niso vsi tako
srečni, da imajo svoj prostor in zaupanje."

Ko je beseda nanesla na zakon, sta se oba - tako Depp kot Paradisova - otepala neposrednega odgovora. Igralka in pevka je v enem izmed intervjujev za Elle nekoč dejala: "Všeč mi je misel o poroki, toda ko je vse popolno ... Jaz sem bolj poročena, kot je lahko kdor koli - skupaj imava dva otroka. In mogoče nekega dne skočiva v zakonski jarem. Toda lahko preživim tudi brez tega."