Rivera je ob izdaji svojega prvega singla poskrbela tudi za serijo izzivalnih fotografij. Foto: Instagram/Naya Rivera
Rivera je ob izdaji svojega prvega singla poskrbela tudi za serijo izzivalnih fotografij. Foto: Instagram/Naya Rivera
Naya Rivera
Njen lik Santane je v štirih sezonah Gleeja - v zadnji epizodi so ustvarjalci proslavili izvedbo že 500 skladb v njih - postal nepogrešljiv del igralske ekipe. Foto: EPA
Naya Rivera
Konec lanskega leta je nadgradila svoje sodelovanje s članoma zasedbe 2Cellos (ki 30. marca prihajata v Cankarjev dom) in jima posodila vokale za izvedbo Supermassive Black Hole (ki jo v izvirniku izvajajo Muse) ter se prelevila v vlogo fatalke za potrebe njunega videa. Foto: EPA

Podobo srednješolke v navijaški uniformi v eni izmed najbolj priljubljenih najstniških serij Glee je Rivera v obdobju enega leta zamenjala za zametek mlajše različice Jennifer Lopez (ki jo navaja za svojo vzornico).

"Neverjetno lepa je. Jennifer Lopez je popolni primer, kako si lahko medijski mogotec in vzdržuješ kilometrino. Hkrati pa te ljudje imajo še vedno radi. In to lahko počne, dokler sama ne bo rekla, da ima dovolj. Upam, da bom nekega dne lahko naredila podobno," je dejala za revijo Latina.

26-letnica se je zdaj resneje usmerila v glasbo in še pred začetkom nove sezone Gleeja izdala svoj prvi singl, ki so na Rolling Stonu označili za "oprosti-ni-mi-žal" himno, Sorry. V nasprotju z naslovom skladbe ji ni žal. Gre za psevdoopravičilo vsem nekdanjim ljubimkam moškega, ki ga je ujela.

Skladba je kot naročena padla v kontekst medijske podobe, ki si jo je zgradila. Aprila je namreč javno priznala svojo naklonjenost do raperja Big Seana. "Poznam številne primere medijsko izpostavljenih parov, ki hodijo v klube skozi zadnje vhode in se niti ne pogledajo. To midva nisva," je dejala za revijo Latina, katere naslovnico krasi v oktobrski izdaji. Raper, ki so ga mnogi lahko spoznali po njegovem sodelovanju z Jessie J. in Chrisom Brownom - je v skladbi tudi odrapal nekaj vrstic in se v vsem tem času izkazal za njenega največjega podpornika. "On je velik pes, jaz pa mala čivava, ki želi prodreti," je dejala v intervjuju za Billboard.

A ni se vse ustavilo pri glasbi. V začetku tedna je Rivera izdala izzivalen črno-beli videospot z besedilom, kjer se besede projicirajo na silhuete golih deklet. Rivera je tako nova privrženka "smernic", ki sta jih postavila Robin Thicke z Blurred Lines in Justin Tiberlake s Tunnelvision.

Nova romanca v Gleeju
Videospot je priročno ogledal luč svetlobe teden dni pred vrnitvijo velike uspešnice televizijskega kanala Fox na male zaslone. Že zdaj pa je ena izmed vab, ki so jo ustvarjalci Gleeja vrgli svojim obiskovalcem, Riverina romanca v seriji z nikomer drugim kot s padlo Disneyjevo junakinjo Demi Lovato. "Ne morem verjeti, da se vračam v igralske vode. Toda najboljši del pri tem je, da bom lahko igrala in pela z nekaterimi mojimi res dobrimi prijatelji," je junija v enem izmed intervjujev dejala nekdanja sodnica na X-Factorju Lovato.

Ustvarjalci serije so bili namreč prisiljeni zapolniti mesto, ki ga je zaradi odhoda na porodniški dopust pustila Heather Morris (nekdanja ljubezen Riverinega lika v seriji).

Prav tako bo Rivera odigrala veliko vlogo v težko pričakovani tretji epizodi nove sezone Gleeja, kjer se bodo ustvarjalci poslovili od lika Coryja Monteitha, ki je umrl poleti zaradi čezmerne zlorabe nedovoljenih substanc. "Mislim, da bo to najbolj čustvena sezona, ki smo jo kdaj posneli," je sklenila pred časom za Billboard.