Britanci so navdušeni nad najnovejšimi fotografijami vojvodinje Cambriške, ki že razločno kažejo rastočni nosečniški trebušček, ki se kaže pod plaščkom. Foto: Reuters
Britanci so navdušeni nad najnovejšimi fotografijami vojvodinje Cambriške, ki že razločno kažejo rastočni nosečniški trebušček, ki se kaže pod plaščkom. Foto: Reuters

Kate in William trenutno živita na dveh različnih koncih, vlogo njunega domovanja izmenično prevzemata najeto posestvo v Anglesey, kjer je princ nastanjen kot pilot pri RAF-u, in Nottingham Cottage. Bodoča starša sta zadnje tedne namreč sredi prenove svojega stanovanja v Kensingtonski palači, ki ga spreminjata v moderno družinsko domovanje - dela naj bi bila sprva predvidoma dokončana že pred poletjem, zato bi se Catherine iz porodnišnice skupaj z novorojencem lahko že vrnila v urejen dom.

Toda britanski mediji poročajo, da so delavci na objektu odkrili tudi zdravju škodljive azbestne plošče, zato se bodo dela zavlekla vse do jeseni.

Matere najbolje vedo
Vojvodinja Cambriška je zato že povedala prijateljem, da se bo po porodu, ki bo predvidoma julija, skupaj z otročičkom začasno preselila k svojim staršem. Carole in Michael Middleton sta pred kratkim kupila novo domovanje v Berkshiru, za katerega sta odštela skoraj pet milijonov funtov, prav tja pa naj bi se Kate poleti preselila za vsaj šest tednov.

Običaj na britanskem dvoru je sicer, da članica kraljeve družine po rojstvu otroka najame negovalko, ki skrbi zanjo in za novorojenčka, toda Kate pravi, da se najvarneje počuti pri svoji družini, zato se namerava prepustiti kar v materino oskrbo. Pošalila se je, da ima Carol "tako in tako že prakso", saj je tudi sama mati treh otrok in ve, kako se tem stvarem streže. William pa se bo po kratkem očetovskem dopustu zelo kmalu vrnil nazaj k RAF-u, zato bo takrat še posebej potrebovala toplo in varno družinsko okolje, je prijateljem še zaupala Kate.

Spodaj so zadnje fotografije noseče vojvodinje Cambriške, posnete danes na gradu Winsdor, kjer je Catherine obiskala kraljičine skavte.