Lepa Scarlett je obnorela Tajvance. Foto: EPA
Lepa Scarlett je obnorela Tajvance. Foto: EPA
Luc Besson
Luc Besson ima med snemanjem novega filma z naslovom Lucy številne težave s tajvanskimi paparaci. Foto: EPA

Na novinarski konferenci v Tajpeju je Francoz dejal, da je snemanje njegovega najnovejšega filma Lucy postalo prava "nočna mora" zaradi stalnega pritiska zasledovalcev slavnih.

"Krivka" za obsedno stanje v Tajpeju je Scarlett Johansson, ki nastopa v filmu. Zapeljiva Američanka je namreč v tajvanskih medijih povzročila pravo norijo, to pa otežuje delo Bessonu in njegovi filmski ekipi.

Prejšnji teden naj bi se celo za las izognili prometni nesreči, ker so jih paparaci preganjali, zaradi neprestanega pritiska na filmsko ekipo pa se je oglasil celo župan Tajpeja, ki je pozval pripadnike sedme sile, naj prenehajo "gonjo".

"Izgubil sem potrpljenje," je na tiskovni konferenci dejal režiser, ki ga poznamo po filmih, kot so Velika modrina, Nikita, Leon in Peti element. Dodal pa je, da ga fotografi spravljajo ob pamet, saj ga motijo pri delu, in da jih prezira, saj jim gre le za zaslužek.

Besson je zanikal govorice, da bi zaradi medijskega pritiska s filmsko ekipo zapustil Tajvan, moti pa ga, da zaradi paparacev izgublja čas in se težje osredotoča na delo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Lucy, film o "čisti inteligenci"
Mediji so tudi polni vprašanj o vsebini filma. Lucy naj bi bila ženska, ki je prisiljena v tihotapljenje mamil, postane t. i. mula, a Besson govorice zanika. Če bi bila to vsa vsebina, bi bil v igri resnično slab film, je dejal na novinarski konferenci.

Razkril je, da je Lucy film o inteligenci, a ne umetni, temveč "čisti inteligenci". Spomnil je na podatek, da človek uporablja le deset odstotkov možganov, in se vprašal, kaj bi se zgodilo, če bi bil odstotek višji. Lucy naj bi bila v kinih že prihodnje leto, v filmu pa nastopajo še legendarni Morgan Freeman in južnokorejski igralec Čoj Min Sik.