Shakira na Facebooku pogosto objavlja tudi fotografije iz zasebnega življenja. Foto: Reuters
Shakira na Facebooku pogosto objavlja tudi fotografije iz zasebnega življenja. Foto: Reuters
Shakira
Njena najbolj priljubljena fotografija, posneta nekaj ur pred finalom nogometnega svetovnega prvenstva v Riu. Foto: Facebook/Shakira

Shakiro na družbenem omrežju Facebook spremlja več kot 107 milijonov oboževalcev (številka se seveda dnevno spreminja), s čimer je že nekaj časa nesporna "kraljica" družbenih medijev. Tik za petami ji je po poročanju revije Billboard portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo s slabim milijonom "všečkov" manj. Po podatkih knjige vseh rekordov imata le dve strani na Facebooku več "všečkov" od Shakire in Cristiana - stran Facebook for Every Phone (547.111.981) in sam Facebook (169.250.505). Nova izdaja Guinnessove knjige rekordov bo izšla 10. septembra.

"Most do oboževalcev"
Shakira, ki prihaja iz Kolumbije, v zadnjih letih pa zaradi zveze z nogometašem Gerardom Piquejem živi v Barceloni, je magično mejo 100 milijonov "všečkov" na Facebooku podrla julija lani. K temu je veliko pripomoglo njeno glasbeno sodelovanje na svetovnem nogometnem prvenstvu v Braziliji; iz takratnih časov prihaja tudi njena najbolj priljubljena fotografija do zdaj. Ko se je pred nastopom na zaključni slovesnosti fotografirala na zelenici stadiona Maracana v Riu de Janeiro, je v štirih dneh zbrala kar 3,5 milijona "všečkov".

"V čast mi je, da sem dosegla ta mejnik. Z objavami na družbenih omrežjih se želim povezati z oboževalci na prav vsakem koščku Zemlje," je takrat dejala in dodala, da ji je Facebook pomagal premostiti most med odrom in občinstvom.

Največ tvitov med oddajo The Voice
V novi izdaji knjige rekordov so svoje mesto dobili tudi nekateri drugi glasbeniki. Dr. Dre je postal največji zaslužkar v zgodovini glasbe, saj je po podatkih revije Forbes njegovo premoženje vredno kar 620 milijonov dolarjev. Ameriška ljubljenka Taylor Swift je rekordna, ker je tri tedne zapored prodala več kot milijon primerkov svojega albuma, Jay-Z pa se je med vsemi raperji največkrat z novim albumom prebil neposredno na prvo mesto ameriških lestvic. Ameriška resničnostna oddaja The Voice je najbolj tvitana televizijska oddaja v zgodovini, saj so uporabniki Twitterja med razglasitvijo polfinalnih izidov maja leta 2014 v 60 sekundah poslali kar 310.000 tvitov.