Princ William bo te dni postal očka, noseča pa je tudi njegova sestrična Zara Phillips. Foto: EPA
Princ William bo te dni postal očka, noseča pa je tudi njegova sestrična Zara Phillips. Foto: EPA

Za 32-letno Phillipsovo in njenega dve leti starejšega moža Mika Tindalla bo to prvi otrok, rodil pa naj bi se enkrat okoli novega leta.

Zara, najstarejša vnukinja kraljice Elizabete II., je hči princese Anne, ki je sestra princev Charlesa, Andrewa in Edwarda. V času rojstva je bila šesta v vrsti za britanski prestol, do danes pa se je pomaknila na 14. mesto.

Z Mikom Tindallom, sicer angleškim ragbistom, sta se spoznala leta 2003 v Avstraliji, predstavil pa ji ga je njen bratranec, rdečelasi princ Harry. Leta 2010 sta se uradno zaročila, leto dni pozneje pa poročila v Edinburgu.

Jahanje in dobrodelnost
V nasprotju z drugimi plemiškimi nevestami, ki so ob poroki prevzele priimek svojega partnerja, pa Zara še vedno uporablja tudi svojega. Pojasnila je, da se je za to odločila, ker želi ohraniti svojo športno prepoznavnost - Phillipsova je namreč vrhunska športnica, ki se lahko pohvali z odličnimi izidi v konjeništvu. Osvojila je svetovni naslov, leta 2006 so jo BBC-jevi gledalci izglasovali za športno osebnost leta, lani pa je osvojila tudi ekipno olimpijsko kolajno.

Poleg jahanja njen čas zapolnjujejo predvsem dobrodelne dejavnosti - sodeluje na dobrodelnih dražbah, včlanjena je v različne organizacije (npr. za boj proti raku, za pomoč otrokom s posebnimi potrebami) in pogosto obišče pomoči potrebne, zaradi teh dejanj pa je kraljici med najljubšimi potomci.