"Posh Spice", kot je bil njen vzdevek v priljubljeni dekliški skupini 90. let prejšnjega stoletja, osvaja še svet podjetništva. Foto: EPA

40-letna žena Davida Beckhama je uredništvo revije prepričala s svojo "subtilno poslovno sposobnostjo", ki jo je dokazala s širitvijo svoje modne hiše. Z njo danes na leto zasluži 38 milijonov evrov in omogoča zaposlitev več kot stotim delavcem.

Urednik Matthew Gwyther se zaveda, da bodo številni ugovarjali izboru, toda v svoj bran pravi, da je nekdanja članica skupine Spice Girls "ustvarila podjetje, ki je resnično in neverjetno uspešno".

Ob tem so zapisali pri reviji, da je res, kako Beckhamova ni nikoli izrezovala krojev ali likala oblek, toda svojo slavo je uspela izkoristiti in jo spremenila v močno komercialno orožje. Tistim, ki dvomijo o uspehu, Gwyther navaja podatke, ki kažejo, da je njeno podjetje v zadnjih petih letih ustvarilo rast v prodaji za 2.900 odstotkov in pri zaposlovanju za 3.233 odstotkov.

Beckhamova je svojo blagovno znamko lansirala leta 2008, tri leta pozneje pa je osvojila nagrado za najboljše dizajnersko ime na podelitvi nagrad British Fashion Awards. Na reviji še ocenjujejo vrednost njenega imperija na 266 milijonov evrov.