Zeiglerjeva je vse od dneva, ko je izšel videospot za skladbo Chandelier, postala svojevrsten zaščitni znak Sie. Foto: Reuters
Zeiglerjeva je vse od dneva, ko je izšel videospot za skladbo Chandelier, postala svojevrsten zaščitni znak Sie. Foto: Reuters
Mladenka je plesu zapisana že od zelo mladih let. Foto: Reuters
Pri udejstvovanju na plesni poti pa jo najbolj podpira njena mama. Foto: Reuters

v sodelovanje v videospotu Electric Heart, si verjetno ni mislila, da bo na koncu dosegel več kot pol milijarde ogledov in jo vodil vse do sodniške funkcije v znanem plesnem šovu.

Danes 13-letna Zieglerjeva je postala najmlajša sodnica v zgodovini šovov So You Think You Can Dance: The Next Generation. Po poročanju TVLine se bo mladoletnica pridružila Nigelu Lythgoeju, Pauli Abdul in Jasonu Derulu v 13. sezoni priljubljenega plesnega resničnostnega šova, kjer med sabo tekmujejo mladi plesalci, stari od osem do 13 let.

Toda to je le stranski produkt gostovanja v enem izmed najbolj popularnih videospotov preteklega leta. S plesom v Siinem videu je postala neke vrste njen zaščitni obraz (saj pevka in avtorica v javnosti poskuša skriti svoj obraz, saj se ji zdi slava "grozna"). Čeprav prihaja iz Pensilvanije, se je lani preselila za nekaj mesecev v Los Angeles, kjer je gostovala v resničnostni seriji Dance Moms.

Prav tam jo je najprej opazila Sia. Poslala ji je tvit, ki ji je spremenil življenje, saj jo je v njem povabila k sodelovanju v videospotu. "Rekla sem mami, da ne verjamem svojim očem," je razlagala Zieglerjeva. Toda tvit je bil resničen in začela se je edinstvena pustolovščina za najstnico.

Najprej je nastopila v videospotu za skladbo Chandelier, kjer se vrti, brca in se plazi po prazni sobi. Nato se ji je v videospotu za skladbo Elastic Heart pridružil igralec Shia LaBeouf, ki je postal razvpit že samo zato, ker so nekateri ocenili odnos med Zieglerjevo in 28-letnim umetnikom za neprimernega. Toda če vprašate Zieglerjevo, sta samo uprizarjala volkove, ki živijo v kletki. "Uprizarjala sem močnejšega, kar je smešno, ker sem bila najmanjša. Zato sem tudi veliko rjovela. Bilo je težko, saj nisem žival," je opisala izkušnjo mlada plesalka.

V tretjem videospotu za skladbo Big Girls Cry pa se je režiser osredotočil na Zieglerjevo in jo predstavil kot malo Sio. Toda Sia je tako kot v preteklih primerih vedno preverila pri mladenki, ali ji je všeč vloga. "Vedno mi pravi: 'Če je vse preveč zate, mi moraš povedati.'" je priznala Zieglerjeva.

Potem ko je združila moči s Sio, so se ji odprla vrata v Hollywood: nastopila je v oddajah Saturday Night Live, Ellen in celo na podelitvi grammyjev. "Kim in Kanye sta bila čisto spredaj," je svoje vtise zbirala po nastopu na podelitvi lani za britanski Guardian in dodala: "Norela sem, ker sta me gledala, kako plešem."

Mala perfekcionistka
Zase pravi, da je perfekcionistka, če vprašate njeno mamo Melisso Ziegler-Gison, je "mala kraljica drame". Pleše, odkar ve zase. "Stara sem bila dve leti, ko sem imela prvi plesni nastop. Ko sem prišla z odra, me je vprašala mami, zakaj jočem in sem ji rekla, ker se želim vrniti na oder," je priznala najstnica. Mama jo je vpisala v plesni studio Abby Lee Miller, ki je znana, da mlade plesalce žene do popolnosti.

Ta predanost plesu je zahtevala davek. Leta 2011 sta se ločila njena starša. Če vprašate njenega očeta, je ples uničil njegov zakon. Oba starša sta se ponovno poročila in Zieglerjeva ima tri polbrate in eno polsestro.

Zieglerjeva se ne pretvarja, da živi življenje običajne 13-letnice. Za njo je postalo nekaj popolnoma običajnega, če ob obisku trgovine z oblačili deklice kričijo za njo: "Maddie, Maddie, Maddie." Včasih začnejo jokati, a jim Zieglerjeva odvrne: "Prosim, ne jokajte."