Iggy Azalea je padla z odra ... Foto: EPA
Iggy Azalea je padla z odra ... Foto: EPA
Nicki Minaj
... spremljevalno plesalko pevke Nicki Minaj pa je ugriznila kača, ki so jo hoteli uporabiti kot rekvizit pri pesmi Anaconda. Foto: EPA

V nedeljo zvečer bodo v Los Angelesu podelili nagrade VMA (Video Music Awards), še predtem pa je napočil čas za dobrodelni koncert Lifebeat – Music Fights HIV/AIDS, na katerem je nastopila tudi avstralska raperka Iggy Azalea, med izvajanjem uspešnice Fancy pa je naredila en korak vzvratno preveč in nenadoma zgrmela z odra.

Varnostniki so ji bliskovito pomagali nazaj gor in v pesmi je tako zmanjkalo le nekaj njenih tonov. Pozneje je zbranemu občinstvu zagotovila, da je presrečna, ker si ni polomila nog, ohranila pa je tudi smisel za humor, saj je posnetek padca objavila na lastnem Instagramu in hudomušno pripisala: "Zase vem, da sem se smejala."

Plesalka prepeljana v bolnišnico
Komaj je zgodba o tem dogodku izginila z naslovnic rumenega tiska, je napočil čas za generalko pred velikim dogodkom, ko pa se je zgodil nov incident. Na odru je pevka Nicki Minaj vadila pesem Anaconda, ko je nenadoma eno izmed njenih plesalk ugriznila prava kača, ki so jo hoteli uporabiti kot rekvizit med nastopom. Šlo je za skoraj dvometrsko boo, ki sicer ni bila strupena.

Minajeva je takoj skočila k pevki, nemudoma je posredoval tudi krotilec kač, ki je plazilca odstranil. Plesalki so mesto ugriza očistili na kraju samem, nato pa so jo prepeljali še v bolnišnico, da bi preprečili možnost morebitne okužbe rane, "saj človek nikoli ne more biti preveč previden", kot je MTV-ju pojasnil Chris Velvin, ki je pri Viacom Media Networks zadolžen za varnost pri produkciji.

Dolga zgodovina VMA-jevih škandalov
Lani je sicer na podelitvi nagrad s svojim "twerkanjem" razburila Miley Cyrus, leta 2010 se je Lady Gaga pojavila oblečena v surovo meso, leto predtem je Kanye West protestno skočil na oder pred Taylor Swift, ki se je tam veselila osvojene nagrade, leta 2003 sta si Britney in Madonna na odru izmenjali francoski poljub ...

Le kaj bo šele letos, če se je že začelo tako burno, se že zaskrbljeno sprašujejo ameriški tabloidi. Odgovor bo dal nedeljski večer.