Mariah Carey je želela promocijo svojega božičnega koncerta, pogovor pa je zašel v povsem druge vode. Foto: Reuters
Mariah Carey je želela promocijo svojega božičnega koncerta, pogovor pa je zašel v povsem druge vode. Foto: Reuters

Voditelja Piers Morgan in Susanna Reid sta v oddaji Good Morning Britain prek videoklica gostila ameriško poppevko, tema pa je bila njena božična turneja, v okviru katere se bo ustavila tudi v Londonu. 47-letna zvezdnica je svoj dom na Beverly Hillsu praznično okrasila, se udobno namestila na kavč in se pripravila na pogovor, a tik pred tem je odjeknila izredna novica o streljanju in smrtnih žrtvah v Las Vegasu.

Ko se je znašla v etru, je Morgan v nekaj stavkih pojasnil, kaj se je zgodilo na koncertu na prostem na festivalu countryja, in ker je prav v Las Vegasu pevka ravno končala cel niz svojih koncertov, je voditelj za odziv nemudoma zaprosil tudi njo.

Careyjeva je dejala, da moli za žrtve, in vprašala, ali so že ujeli napadalca, Morgan pa je njej in gledalcem podal informacije o dogodku, ki so bile takrat na voljo. "To je grozno. Molila bom za žrtve in upala, da bodo te strahote kmalu končane. Veste, da sem veliko časa preživela v Las Vegasu in to se lahko zgodi povsod, to je tragedija. Upam, da nam bo uspelo ustaviti take napade," je odgovarjala pevka.

Besni odzivi
Morgan je nato sporočil, da je zaradi tega izrednega dogodka pogovor z Mariah o njeni prihajajoči turneji preložen, na družbenih omrežjih pa se je nemudoma usul plaz komentarjev na to "neverjetno bizarno dogajanje". Nekateri so jo vzeli v bran - besni očitki so leteli na voditelja in ekipo oddaje, češ da so Mariah nepravično presenetili v živo, saj se ji očitno sanjalo ni, o čem govorijo, in da je bila povsem neprimerna sogovornica o taki temi.

Pozneje se je na Twitterju odzval tudi sam Piers Morgan in zatrdil, da je bilo pevkino osebje o tem obveščeno pred oddajanjem v živo in da je bila prošnja za njen komentar o dogodku na lasvegaškem koncertu relevantna, saj je pevka, ki pogosto nastopa tam.

Spet drugi pa so se bolj kot ob Morgana obregnili ob popdivo in ji očitali, kako je ob takem tragičnem pogovoru ostala nonšalantno zleknjena in odgovarjala povsem monotono in brez čustev, okrašeno božično drevesce pa je le še pripomoglo k bizarnosti prizora.

V streljanju v Las Vegasu je bilo po zadnjih podatkih ubitih 58 ljudi, 515 pa je bilo ranjenih. Najhujši pokol v novejši zgodovini ZDA je zagrešil 64-letni domačin Stephen Paddock, ki je iz sobe v 32. nadstropju hotela Mandalay Bay v Las Vegasu streljal na večtisočglavo množico, zbrano na koncertu countryja na prostem. Šerifov urad v Las Vegasu je izključil možnost terorističnega napada.