Robbie Williams predstavlja nov album Heavy Entertainment Show. Foto: AP
Robbie Williams predstavlja nov album Heavy Entertainment Show. Foto: AP

Besedilo skladbe, s katero Williams promovira svoj prihajajoči album Heavy Entertainment Show, je namreč sestavljeno iz rimajočega se - in ne najbolj laskavega - izrazja, ki naj bi opisovalo povprečnega bogataškega Rusa. Z videospotom, v katerem Williams poplesuje po pozlačenih dvoranah, se druži z balerinami, paradira v vojaški uniformi, uživa v družbi klanjajočih se debitantk itd., pa je le še prilil olje na ogenj ruskega besa.

Mnogi namreč v videu in skladbi vidijo očitno kritiko ruskega predsednika Vladimirja Putina, kar pa je 42-letni Britanec odločno zanikal. "Ta pesem definitivno ni o gospodu Putinu," je zapisal na Twitterju. V odzivu na revijo Sun, ki je prva potegnila vzporednice z likom, ki ga Williams igra v videu, in Putinom, pa je dodal, da video zgolj poudarja, kako dobro se znajo Rusi zabavati.

Ruski tabloidni mediji zaradi nelaskave upodobitve njihove elite že napovedujejo, da Robbieja Williamsa ne bomo kmalu videli nastopati v Rusiji. Po drugi strani pa mu je kar nekaj Rusov priznalo, da je presenetljivo dobro prikazal življenje (oz. zabave) moskovske oligarhije. Britanski Guardian tako povzema komentar ruske opozicijske aktivistke in kemičarke Marie Baronove, ki ocenjuje, da je video kar realen prikaz življenja majhnega dela Rusov - tistih najbogatejših, jasno.

"To je videti kot povprečna zabava. In ne zabava za oligarha, ampak zabava povprečnega uradnika iz srednjega razreda," pa je v pogovoru za lokalni časnik Komsomolska pravda povedal nekdanji ruski popzvezdnik Juri Loza.