Lara Gut kot smučarska zvezdnica Chiara. Foto: Youtube
Lara Gut kot smučarska zvezdnica Chiara. Foto: Youtube
Lik, ki ga igra Gutova, ni srečen, da se je moral zaradi smučanja popolnoma odreči zasebnemu življenju. Foto: Youtube

Film, ki je bil predpremierno prikazan avgusta na filmskem festivalu v Locarnu, se vrti okoli trojice mladih (poleg Lare kot smučarke še grafitar in skejter) v iskanju ultimativnega adrenalinskega odmerka.
Tako za Gutovo kot tudi za druga dva mlada igralca so to prvi koraki v svetu filma. Kaj dosti vživljanja v vlogo sicer ni bilo potrebno, saj Lara v bistvu igra skorajda samo sebe.

Njen lik je 17-letna Chiara, ki svojega športnega uspeha in obveznosti, ki pridejo z njim, ne prenaša najbolje. Chiara zasebnega življenja praktično nima več in se popolnoma podvrže pritiskom medijev in sponzorjev.
"V filmu sem zaigrala, ker sem hotela pokazati, kakšno življenje imamo mladi športniki. Kako težko nam je. Zato sem izkoristila to edinstveno priložnost," je povedala Gutova za revijo Schweizer Illustrierten.

Pestijo jo poškodbe
Ob tem je dodala, da sicer ne igra ravno 100-odstotno sebe, da pa podobnosti so, med drugim se tako tudi Chiara poškoduje. Laro, ki že od najstniških let velja za morda največji talent alpskega smučanja, poškodbe redno pestijo in ji onemogočajo pot na vrh.

Trenutno je zdrava in zadovoljna ter povsem predana treningu, za novo smučarsko sezono pa si želi še kako medaljo več.

Tutti giù na velika platna v Švici prihaja v petek.
K. S.