Promocijski video
Promocijski video "Made by Sweden" kot poklon Švedski je na YouTubu v nekaj dneh zbral že več kot dva milijona ogledov. Foto: Youtube

Ne samo, da v dvominutnem spotu, ki je pravzaprav že videozgodba, počne to, kar najbolje zna - zabija gole, pač pa oblikuje tudi posvetilo švedski naravi in ljudem.

Ibra tako v spotu recitira švedsko himno, dirja po zasneženem gozdu, s puško lovi divjad, se potaplja v ledenem jezeru, med dvigovanjem na drogu v zapuščenem skednju pokaže svoje izklesano mišičasto telo, prekrito s tetovažami ... in seveda po prostranih ledenih cestah vozi novega volva XC70. V spotu se za nekaj trenutkov sicer pojavijo tudi njegova žena in otroka.

Kampanja, ki slovi švedski duh
"K temu projektu sem se pridružil z vsem srcem. Vedno sem imel rad avtomobile, ko imaš družino, je Volvo popolna izbira. To slavljenje Švedske bo spomin za vedno. In končni rezultat, s to novo različico švedske himne, je čista čarovnija," je zatrdil kapetan švedske nogometne reprezentance.

Za modernejšo interpretacijo himne je poskrbel glasbeni producent Max Martin, ki se je podpisal pod uspešnice skupine Backstreet Boys, Kelly Clarkson, Pink, Bon Jovija, Britney Spears, Taylor Swift, Christine Aguilere, Bryana Adams in Celine Dion.

"S to kampanjo želimo slaviti Švedsko in duh, ki je razlog, zakaj smo lahko vodilni na področju varnosti, dizajna in okolja. Smo nadvse ponosni, da lahko to počnemo skupaj z Zlatanom Ibrahimovićem in Maxom Martinom. Volvo, Zlatan in Max so vsi del moderne svetovne družbe. Vendar vsi najdemo svoj navdih, notranji mir in polnjenje baterij na Švedskem, zato smo ustvarili to slavljenje švedske narave in ljudi," pravijo pri Volvu.