Gwyneth Paltrow se je na naslovnici Vanity Faira pojavila že večkrat - a tokrat za fotografijo ne bo najprijaznejši članek. Foto: Vanity Fair
Gwyneth Paltrow se je na naslovnici Vanity Faira pojavila že večkrat - a tokrat za fotografijo ne bo najprijaznejši članek. Foto: Vanity Fair
Zakonca Martin-Paltrow sta poročena že deset let. Foto: Reuters
Jeff Soffer se je z Elle Macpherson poročil julija letos. Foto: Reuters

katerem razkrivajo igralkine skoke čez plot, zagotovo bo objavljen.
41-letna oskarjevka je v zadnjih dneh besno klicala svoje prijatelje in znance ter jih rotila, naj ne govorijo z novinarji sicer povsem ugledne revije Vanity Fair. Revija namreč pripravlja velik članek o Paltrowovi, v katerem naj bi razkrili stvari, ki bi jih igralka rada ohranila skrite. V prvi vrsti njeno domnevno zunajzakonsko razmerje s floridskim milijarderjem Jeffom Sofferjem.

Kot poroča New York Post, naj bi si revija na piko vzela igralkino "prijateljstvo" s Sofferjem, sicer možem avstralskega supermodela Elle Macpherson.

"Popolnoma neresnično"
Paltrowova je že pred objavo članka, ki ga je tako zelo želela preprečiti, izdala izjavo za javnost, v kateri vse navedbe o razmerju ostro zanika. "Ta zgodba je popolnoma neresnična," je povedal njen tiskovni predstavnik. "Jeff je dolgoletni Gwynethin prijatelj in med njima nikdar ni bilo nobenega romantičnega razmerja."

Navedbe Vanity Faira se opirajo na neki konec tedna leta 2008, ko je Jeff v Miamiju priredil zabavo ob ponovnem odprtju svojega razkošnega hotela Fontainebleu. Častna gostja je bila Gwyneth. Par naj bi si bil na tisti zabavi zelo naklonjen, ona pa naj bi nato prespala v njegovi hiši.
Soffer naj bi Paltrowovo tudi popeljal na zasebni ogled hotela, jo peljal po mestu s svojim bentleyjem in jo naslednji dan gostil na svoji jahti. Igralkin predstavnik pojasnjuje, da je milijarder tisti konec tedna dal v Miami prepeljati veliko svojih prijateljev, ne le Gwyneth.

A kljub ostremu zanikanju Paltrowove pri Vanity Fairu trdno stojijo za svojim odkritjem. "Imamo zelo dobro novinarko, ki raziskuje zgodbo in ta zgodba bo objavljena," je za New York Post povedal urednik Graydon Carter.

Pisma prijateljem
Novinarji Vanity Faira so pri pripravi članka o paru povpraševali tako prijatelje in znance Paltrowove kot tudi družabno smetano Miamija, zaradi česar je igralka vsem svojim prijateljem razposlala elektronsko pismo, v katerem jih je prosila, da naj, če jih vprašajo po izjavah, odklonijo.
Do zdaj so poznavalci menili, da si Paltrowova tako zelo želi preprečiti objavo članka zato, ker noče biti prikazana v podobni negativni luči kot Brad Pitt, ki se ga je nedavno lotil Vanity Fair. Potencialno problematično bi bilo lahko tudi ozadje, kako se je Gwyneth na smrt skregala s svojo zdaj že nekdanjo najboljšo prijateljico Madonno, kako so potekale nekatere njene igralske avdicije in njena preobrazba v prehransko strokovnjakinjo, ki svojim otrokom prepoveduje ogljikove hidrate.
Gwyneth Paltrow je že od leta 2003 poročena s pevcem skupine Coldplay Chrisom Martinom, s katerim ima dva otroka. Jeff Soffer pa se je z Macphersonovo poročil julija letos, potem ko sta šla lani po treh letih narazen. Kot navaja New York Post, naj bi bil zakon med Paltrowovo in Martinom v času domnevnih skokov čez plot sicer na precej trhlih tleh.
Igralka sama je večkrat odkrito spregovorila o vseh vzponih in padcih zakonskega življenja, češ da je "včasih težko biti z nekom na daljši rok", septembra pa je za Refinery 29 povedala, da zvestoba ni odločilni dejavnik v zakonu.