Idilično mestece Laglio ob jezeru Como vsako poletje
Idilično mestece Laglio ob jezeru Como vsako poletje "napadejo" trume turistov. Foto: EPA

Znani igralec, njegova zaročenka Amal Alamuddin in njena mati, znana novinarka in urednica časnika Al Hayat Baria Alamuddin, te dni počitnikujejo v Clooneyjevi vili ob italijanskem jezeru. Čeprav je igralec verjetno pritiska medijev in oboževalcev že vajen, so tokrat razmere še hujše, saj sta zvezdnik in londonska odvetnica pred kratkim oznanila zaroko, za jesen pa načrtujeta poroko.

Krajevne oblasti, ki jih skrbi, da bo prevelik pritisk Clooneyja odgnal in da bo po 10 letih prodal vilo ob jezeru, so se zato odločile ukrepati. Prepovedale so vožnjo s plovili bliže kot 100 metrov do obale pred vilo Oleandro in zbiranje na lokalni cesti, ki pelje do igralčevega posestva.

"Te prepovedi so potrebne, saj so se v preteklosti dogajale neprijetne prigode, na primer, da so oboževalci prišli naravnost pod okno igralčeve hiše in kričali njegovo ime," je pojasnil župan Laglia Roberto Pozzi. Ob tem je za časnik Corriere della Sera dodal: "Razlog za prepoved zbiranja na cesti, ki vodi mimo hiše, je varnost. Cesta je tam zelo ozka in že manjša množica ljudi na njej bi lahko precej povečala tveganje za nesrečo."

"Clooney je vedno privabljal radovedneže, a letos je zaradi dejstva, da ga spremlja ženska, ki je lepa in izjemno pametna, ta radovednost še večja," je še dejal Pozzi. Clooney in 36-letna odvetnica ter borka za človekove pravice Amal naj bi se po nekaterih trditvah poročila septembra v omenjeni vili, zato uvedba ostrejših ukrepov niti ni tako nenavadna.

Igralec je vilo kupil pred 10 leti, od takrat pa so cene nepremičnin v Lagliu in okolici (mestece leži v bližini Monze) zrasle za kar 178 odstotkov. Močno se je povečalo tudi število tujih turistov - mnogi so za kraj slišali ravno zato, ker ima tam svoj počitniški dom 53-letni zvezdnik.