Whitney Houston je bila najsrečnejša v obdobju, ko se je prepustila ljubezni do Robyn Crawford, trdi britanski aktivist za pravice homoseksualnih. Foto: Reuters
Whitney Houston je bila najsrečnejša v obdobju, ko se je prepustila ljubezni do Robyn Crawford, trdi britanski aktivist za pravice homoseksualnih. Foto: Reuters
Bobby Brown in Whitney Houston
Whitney se je z Bobbyjem Brownom poročila samo zato, da bi ustavila govorice o svoji bi- in homoseksualnosti, trdi Avstralec, ki živi v Veliki Britaniji. Pravi, da je to posredno potrdil tudi Brown sam v svoji biografiji. Foto: EPA
Pogreb Whitney Houston
Po pogrebu je Whitneyjino družino zaskrbelo za njeno hčerko Bobbi Kristino, ki je po obredu za nekaj ur izginila. Foto: EPA

Britanski aktivist in politik Peter Tatchell je tako v prispevku za Daily Mail pojasnil, da je Whitney in ljubezen njenega življenja, Robyn Crawford, spoznal leta 1991 v Londonu, na prireditvi, namenjeni ozaveščanju glede virusa HIV. Poudaril je, da je bila glasbenica ena izmed redkih iz sveta šovbiznisa, ki se je v tistem času jasno in glasno zavzemala za pravice in dobrobit ljudi z virusom HIV.

Za časa njenega življenja o njeni spolni usmerjenosti ni govoril, je zapisal, saj je spoštoval njeno zasebnost. Vendar, ker se je po njeni smrti kar nekaj svetovnih medijev razpisalo o njeni domnevni homoseksualni zvezi in celo razkrilo ime njene partnerice, tudi sam ne vidi več razloga, zakaj bi o tej ljubezenski zgodbi molčal. "Ko sem ju spoznal, mi je bilo takoj jasno, da sta noro zaljubljeni. Intimnost in nežnost, ki sta si jo izkazovali, je bila tako ljubka in romantična," se spominja Tatchell.

"Držali sta se za roko kot najstnici"
"Sedeli na zadnjih sedežih avtomobila in se držali za roke kot najstnici. Jasno je bilo, da sta veliko več kot samo prijateljici. Skupaj sta bili videti čudovito in tako zelo srečno. Videti njuno ljubezen, je bilo res nekaj pozitivnega in sreča nalezljiva," piše Tatchell in dodaja, da je bila tiste čase Whitney najsrečnejša.

A zaradi pritiska Cerkve in družine se je morala Whitney svoji največji ljubezni odpovedati, še trdi Tatchell. Pevko je namreč skrbelo, da bi govorice (oz. dokazi) o lezbičnem razmerju uničili njeno kariero, sočasno pa vnesli razdor v njeno družino. "Na koncu je popustila pritiskom. Rezultat? Presenetljiva poroka z Bobbyjem Brownom," pravi aktivist in dodaja: "Zakon je bil polomija. Bobby ni bil nikoli njena prava sorodna duša. Da se je odpovedala Robyn - pred tem sta bili več let neločljivi - je moralo biti čustveno izjemno travmatično zanjo."

Na koncu se je pretres odrazil v strmi poti navzdol, pravi Avstralec, ki živi v Londonu, in dodaja, da se je Houstonova k mamilom zatekla, da bi omilila bolečino ob izgubi edine prave ljubezni njenega življenja. Pri tem poudarja, da dokazano obstaja povezava med človekovo seksualnostjo (in sprijaznjenostjo z njo) ter samodestruktivnim vedenjem.

"V tem, da ženska ljubi žensko, ni nič sramotnega"
"Kmalu po njeni prezgodnji smrti so mediji navedli moje stališče, da je bila Whitney najsrečnejša, ko je ljubila žensko. Nekateri njeni oboževalci so me obtožili, da sem jo užalil in umazal njeno ime. Ampak v tem, da ženska ljubi žensko, ni nič sramotnega. Ni umazano, ali grdo, ali nekaj, kar bi moralo ostati skrito. Nisem je jaz razkril kot bi/homoseksualne, napol se je razkrila že sama, ko je svoje albume posvetila Robyn," je za Daily Mail še zapisal Tatchell.

Govorice, da je Whitney bolj kot problematičnega Browna ljubila neko žensko, so se sicer precej glasno pojavile nekaj dni po njeni smrti. Kot je znano, so glasbenico mrtvo našli v kopalni kadi v sobi hotela na Beverly Hillsu. Vzrok smrti še ni znan, policija je potrdila le, da na truplu ni bilo znakov nasilja. Družina in prijatelji so se od nje zadnjič poslovili en teden po smrti, v soboto.

Hči po pogrebu za nekaj ur izginila
Po pogrebu je Whitneyjino družino zaskrbelo za njeno hčerko Bobbi Kristino, ki je po obredu za nekaj ur izginila. Takoj so se pojavile govorice, da je 18-letna hči Browna in Houstonove bolečino utapljala v mamilih in alkoholu, vendar je tiskovni predstavnik družine Houston to že zanikal: "Res je bilo nekaj zmede glede tega, kje je Bobbi Kristina, ampak to je trajalo le kratek čas. Zdaj je v redu. Potrebovala je le nekaj časa sama zase," je v nedeljo dejal za The Daily Beast.

Dekle so sicer takoj po materini smrti dvakrat sprejeli v bolnišnico - prvič je zaradi mešanice alkohola in pomirjeval izgubila zavest, nato pa so jo sprejeli še zaradi povečanega stresa in napetosti.