Obdukcija je potrdila ugibanja, da so bila za njegovo smrt kriva mamila. Foto: EPA
Obdukcija je potrdila ugibanja, da so bila za njegovo smrt kriva mamila. Foto: EPA
Cory Monteith - so bila za nenadno smrt kriva mamila?
Igralec bo ljubiteljem serije Glee za vedno ostal v spominu kot Finn Hudson. Foto: EPA

31-letnega igralca, čigar truplo so odkrili v hotelu Fairmont Pacific Rim v središču največjega mesta Britanske Kolumbije, je - kot so že pred uradnim poročilom obdukcije namigovali mnogi - pokopala njegova zasvojenost z mamili, s katero se je bojeval že od najstniških let.

"Znan je vzrok smrti v primeru Coryja Monteitha in ta vzrok je mešanica toksičnih sredstav, med katerimi sta bila heroin in tudi alkohol," je v uradni izjavi, objavljeni na YouTubu, dejala mrliška oglednica Barbara McLintock.

Potem ko je razkrila vzrok smrti, je nadaljevala: "To so vse informacije, ki jih imam v tem trenutku. Obdukcijska preiskava se bo nadaljevala. Družina gospoda Monteitha je seveda seznanjena z okoliščinam njegove smrti, in zato vas v njihovem imenu prosim, da spoštujete njihovo zasebnost v tem času žalovanja."

Ob tem je še poudarila, da v tem hipu ni znanega nič drugega, kot da je šlo za žalostno in tragično nesrečo. Do konca preiskave pa tudi preiskovalci ne bodo dajali izjav.

Glee zavit v črnino
Sožalje ob nenadni smrti najstniškega idola prihajajo iz vseh strani. Oglasili so se tudi že nekateri njegovi soigralci iz serije Glee. Darren Criss je na svoji premieri sinoči nosil črn trak, Naya Rivera ga je opisala kot "poseben del sveta ..., ki bo za vedno pogrešan". Matthew Morrison mu je med koncertom prejšnji teden posvetil pesem. Oglasili so se tudi predstavniki njegovega dekleta in soigralke v seriji Lee Michele, ki so povedali, da igralko tragedija zelo prizadela, in zato prosijo, da spoštujejo njeno zasebnost.

Konec dolgoletnega boja z odvisnostjo
Monteith, ki je v glasbeno obarvani komični nadaljevanki lik Finna Hudsona - člana šolske nogometne ekipe, ki je postal nepogrešljiv pevskega kluba Glee - upodabljal vse od začetka snemanja leta 2009, se je nazadnje zdravil zaradi odvisnosti od mamil aprila letos. Zaradi tega ga gledalci tudi niso videli v zadnjih epizodah četrte sezone serije.

Njegovo vrnitev so v Gleeju pričakovali že na začetku pete sezone, ki prihaja na male zaslone morda šele novembra, in ne septembra, kot je bilo sprva načrtovano. Sicer pa je imel že dalj časa težave z opojnimi snovmi (zaradi zasvojenosti se je prvič zdravil pri 19 letih), česar ni skrival in v nekem intervjuju priznal, da je zaužil praktično vse.