Ruddu grozi do sedem let zaporne kazni. Foto: EPA
Ruddu grozi do sedem let zaporne kazni. Foto: EPA

Bobnar legendarne skupine AC/DC je bil novembra aretiran zaradi posedovanja mamil in grožnje z umorom. Sodišče na Novi Zelandiji, kjer glasbenik živi, je obtožnico, ki ga je bremenila načrtovanja umora, hitro ovrglo, saj niso imeli dovolj dokazov. Nasprotno pa naj bi bilo z obtožnico zaradi grožnje z umorom.

Tožilci so razkrili, da je Rudd svojemu poslovnemu partnerju grozil prek telefona: "Obtoženec je 26. septembra 2014 zjutraj telefoniral prvemu tožniku in grozil, da bo ubil njega in njegovo hčer, drugo tožnico," so sporočili iz pisarne Crown Solicitor. "Klic se ujema s telefonskim pogovorom, ki ga je obtoženec opravil isto jutro s svojim sodelavcem in v njem govoril o tem, kaj namerava storiti prvemu tožniku," so še razkrili. Kdo sta tožnika, ni znano, saj je sodišče odločilo, da njuna identiteta ne sme biti razkrita.

Glasbenik, ki bo proti plačilu varščine do sojenja, napovedanega za 10. februar, na prostosti, je zanikal vse navedbe. "Obtoženec je v intervjuju s policijo zanikal obtožbe, da naj bi grozil prvemu tožniku ali komu drugemu, prav tako je zanikal kakršne koli domnevne telefonske klice," je zapisano v dokumentaciji.

Sodišče bo težko prepričal, da ni opravil domnevnih telefonskih klicev, saj obstajajo zapisi, še težje pa, da ni posedoval mamil, saj so v policijski raciji na njegovem domu našli 0,71 grama metamfetamina in 130 gramov marihuane.

V pomoč mu ne bo niti nedavni pretep z osebo, povezano z njegovim primerom, zaradi česar se je pred dnevi ponovno znašel na sodišču. Član zasedbe AC/DC ni bil na novo obtožen, vendar pa je sodnik zaostril pogoje varščine in mu prepovedal uživanje drog.