Veže Donno in Stana prijateljstvo ali kaj več? Foto: Instagram
Veže Donno in Stana prijateljstvo ali kaj več? Foto: Instagram
Zakoncema Wawrinka se je v zakonu rodila ena hčerka. Foto: Instagram
Donnin Instagram je poln selfijev najstniške lepotičke. Foto: Instagram
S srbsko kolegico Ano Ivanović na vrhu Eifflovega stolpa. Foto: Instagram

Potem ko je pred dnevi 30-letni švicarski teniški as, sicer deveti igralec na svetu, objavil, da se po desetih letih razhaja z ženo, 40-letno llham Vuilloud, s katero ima eno hčerko, ni bilo treba dolgo čakati, da se je začelo ugibati, kaj je pravi vzrok za ločitev.

Par, ki naj bi sicer že pet mesecev živel ločeno, se očitno ne razhaja v najboljših odnosih, pa čeprav je Wawrinka na svojem Facebooku v spravljivem tonu zapisal, kako sta preživela skupaj deset "izpopolnjujočih let, z vsemi vzponi in padci", kako je življenje večji izziv, kot bi si želeli, in kako bosta že zaradi hčerke vedno ostala "ekipa" in družina.

"Prevarant in lažnivec"
Ilham, ki z javnostjo komunicira prek odvetnika, je kazala manj znakov prijateljskega razhoda: "Ne, potovanja in turnirji niso vzrok za najino ločitev. Poleg tega imajo drugi igralci, ki so višje uvrščeni od njega, povsem uspešno družinsko življenje. Razlog sta njegova nestabilnost in želja po svobodi na vseh ravneh. In moram priznati, da so njegove nenehne laži in čustvene izdaje popolnoma uničile zaupanje, ki sem ga imela vanj."

Wawrinka je Ilham, nekoč znano švicarsko manekenko in voditeljico, dokler se ni posvetila družini, prvič zapustil leta 2010, ko je bila ona noseča, češ da se mora osredotočiti na kariero. Ilham ga zdaj označuje za prevaranta in lažnivca.

Zavrnila Britance
Švicarski Blick je pred dnevi objavil novico, da naj bi bila pravi razlog za ločitev mična Osiječanka Donna Vekić, ki naj bi z lanskim zmagovalcem OP-ja Avstralije že nekaj časa več kot samo flirtala. "Sva zelo dobra prijatelja. Lahko se mi je ujeti s fanti na turneji ATP, ker se na turnirjih toliko družimo," je dejala Vekićeva pred časom, ko se je njun odnos s Stanom zdel še zgolj prijateljski.

A zdaj, po pisanju Blicka, že to, da je Wawrinkova žena v opisu njunega razhoda uporabila nekaj težkih besed, govori v prid temu, da je Švicar srečo našel z drugo. "Stan je želel nazaj svojo svobodo. In to se je odločil deliti s svetom brez moje vednosti," je opisala ona.

Pisanje Blicka je imelo za zdaj največje posledice za Vekićevo, ki so jo lani po prvem osvojenem WTA-turnirju v karieri pod svojo zastavo snubili celo Britanci. No, Otok je imel pri snubljenju več sreče s Slovencem Aljažem Bedenejem, ki zdaj igra za Veliko Britanijo, medtem ko jih je Vekićeva zavrnila, češ da je ponosna Hrvatica in ne misli menjati domovine.

Napad na družbenih omrežjih
A trenutno se danes 169. igralka sveta, ki je rezultatsko v zadnjem letu precej padla, ubada predvsem z zgoraj omenjenimi govoricami.

"Si se 'zacopala' in zato ti slabi rezultati? Te nič ne grize vest, da si razbila zakon? Sram bi te moralo biti, kot da ne bi bilo dovolj nevezanih moških na svetu, ti pa se moraš vrteti okoli poročenih. Ti vera in Bog to dovoljujeta? Vsa čast," je tako eden izmed komentarjev, ki so se usuli na njena družbena omrežja. Spet drugi pa: "Bo kaj s tvojim tenisom? Ali boš ostala podpovprečna teniška igralka in prva dama zabav?"

Vekićeva, katere Instagram je poln utrinkov z zabav in potovanj ter selfijev, se trenutno mudi v Marakešu, kjer je nastopila - a tudi že izpadla - na tamkajšnjem WTA-turnirju.