Scott Weiland je bil star 48 let. Foto: Reuters
Scott Weiland je bil star 48 let. Foto: Reuters

Rezultati toksikoloških testov so pokazali, da je bila za pevca smrtonosna mešanica alkohola, kokaina in ekstazija. V poročilu so opozorili tudi na pevčeve težave s srcem in astmo.

Pevec se je dolga leta bojeval z zasvojenostjo z mamili in alkoholom, večkrat se je prijavil v center za odvajanje. Leta 2011 je v v intervjuju za Rolling Stone komentiral svojo zasvojenost z besedami, da je v sebi vedno nosil veliko žalosti.

Rokerja so 3. decembra našli mrtvega v Bloomingtonu v Minnesoti, in sicer na avtobusu, v katerem je prebival med turnejo s svojo skupino Scott Weiland & The Wildabouts. Policija je na avtobusu našla manjšo količino kokaina, po opravljeni obdukciji pa je tudi uradno postal znan vzrok smrti slavnega pevca.

Od Velvet Revolver do Stone Temple Pilots
Skupina Scott Weiland & The Wildabouts se je v krajšem času soočila še z drugo smrtjo enega izmed članov skupine. Marca je zaradi zastrupitve z mamili umrl 34-letni kitarist Jeremy Brown.

Weiland je v preteklosti nastopil v številnih zasedbah, med najbolj izpostavljenimi je bilo prav njegovo delovanje v skupini Velvet Revolver, kjer je kot kitarist nastopal tudi Slash. Scott je žel uspehe tudi v skupini Stone Temple Pilots, eni najuspešnejših 'grungeskupin' iz prve polovice 90., ki je s skladbo Plush osvojila grammyja za najboljšo hard rock izvedbo.