Slayer sta
Slayer sta "zakrivila" prijatelja Kerry King in Jeff Hanneman. Foto: EPA

Za Hannemana, ki je umrl prejšnji teden v 49. letu starosti v losangeleški bolnišnici, je bil tako na koncu usoden alkohol, in ne bolezen nekrotizirajoči fasciitis (bolezni, ki razjeda meso), ki jo je dobil po ugrizu pajka pred dvema letoma. Takrat bi zaradi nepravočasno poiskane pomoči skorajda ostal brez roke.

Vzrok smrti je na svoji spletni strani objavila skupina: "Zadnja leta je imel veliko zdravstvenih težav, vključujoč z nekrotizirajočim fasciitisom, ki ga je dodobra izmučila, ampak tako Jeff kot tistiob njem vse do zadnjih dni njegovega življenja niso vedeli, v kakšnem stanju so pravzaprav njegova jetra. Skupina je dodala, da Hanneman ni bil nikoli na seznamu za presaditev jeter in da se je zadnje čase zdelo, da gre Jeffu na bolje, tako da je skupina začela tudi ustvarjati nov album."

Hanneman je Slayerje, ki bi junija morali nastopiti na festivalu See Rock v Gradcu, ustanovil skupaj s kolegom kitaristom Kerryjem Kingom v zgodnjih 80. v predmestju Los Angelesa, skupino pa skupaj z Anthraxi, Megadethi in Metallico uvrščajo med štiri najboljša imena metala.

Hanneman se je podpisal kot besedilopisec pri skladbah Raining Blood in Angel of Death, ki veljata za eni izmed največjih uspešnic skupine.