Leonrdo DiCaprio v vlogi lastnika plantaže Calvina Candieja v Djangu brez okovov. Foto: Reuters
Leonrdo DiCaprio v vlogi lastnika plantaže Calvina Candieja v Djangu brez okovov. Foto: Reuters

"Malce izčrpan sem. Zdaj si bom vzel dolg, dolg odmor. Posnel sem tri filme v dveh letih in sem preprosto izmučen," je povedal 38-letni oskarjevski nominiranec v intervjuju za nemški časnik Bild. "Rad bi vsaj malo izboljšal svet. Potoval bom po svetu in počel dobre stvari za okolje."

DiCapria lahko od četrtka dalje gledamo tudi pri nas v Tarantinovem krvavem poklonu špageti vesternom, Django brez okovov, ki je nedavno pobral dva zlata globusa, je pa tudi eden izmed oskarjevskih kandidatov.

DiCaprio, ki skoraj brez prestanka igra že od svojega 16. leta, v tem času pa je bil nominiran za tri oskarje, je nedavno končal še snemanje nove različice Velikega Gatsbyja pod režijsko taktirko Baza Luhrmanna in Scorsesejevega Volka z Wall Streeta, kjer igra tudi Katarina Čas.

A očitno igralca vse bolj vleče v "zelene vode", saj ima, kot je povedal za Bild, streho prekrito s sončnimi celicami in vozi električni avtomobil. "Normalen človek ne prevozi več kot 50 kilometrov na dan. In za to ne potrebuje kaj več od električnega avtomobila," je odločen DiCaprio.