Alec Baldwin je na sodišču prisegel, da ni nikoli imel razmerja z zasledovalko. Foto: EPA
Alec Baldwin je na sodišču prisegel, da ni nikoli imel razmerja z zasledovalko. Foto: EPA
Genevieve Sabourin
Kanadčanka je na sodišču dejala: Bila sem zaljubljena vanj, on mi je dal jasno vedeti, da čuti enako. Ne vem, ali sem neumna ali naivna, ampak verjela sem mu." Foto: Reuters
Hilaria in Alec Baldwin
Alec je poročen s 26 let mlajšo učiteljico joge Hilario. Skupaj imata hčerko Carmen Gabrielo. Foto: EPA

Niti solze 41-letne Kanadčanke na manhattanskem sodišču niso pomagale, da bi sodišče odločilo, da je nedolžna.

Genevieve je zanikala, da je nadlegovala Aleca in njegovo ženo Hilario, dejala pa je, da sta z Alecom leta 2010 imela intimno razmerje.

"Vanj sem se zaljubila takoj. On je profesionalni šarmer. Res je, da sem mu pošiljala veliko mailov in da sem šla do njegove hiše na Long Islandu, toda nisem ga želela s tem vznemirjati," je na sodišču začela svojo izpoved Kanadčanka in nadaljevala: "Bila sem zaljubljena vanj, on mi je dal jasno vedeti, da čuti enako. Ne vem, ali sem neumna ali naivna, ampak verjela sem mu."

Ženska je dodala, da sta z igralcem večkrat občevala, mislila je, da sta zaljubljena drug v drugega. Nekega dne pa je Alec enostavno izginil brez kakršne koli izrečene besede, romance je bilo tako konec. "Želela sem le pojasnilo," je na sodišču dejala Sabourinova.

Baldwin pravi drugače
Alec pa je pred dnevi pričal, da je bil z njo zgolj v poslovnem odnosu - na prijateljevo prošnjo naj bi se enkrat z njo sestal na kosilu, nato pa sta si izmenjala telefonski številki in elektronska naslova, da bi se dogovorila o tečaju igranja.

Takrat pa se je začelo nadlegovanje, je sodniku pojasnil igralec. Zatrdil je, da ga je začela zasipavati s sporočili - tudi po 30 na noč jih je bilo -, v katerih mu je izpovedovala ljubezen, ga prosila, naj zapusti svoje dekle in naj ima otroka z njo. Večkrat ga je tudi poskušala obiskati na domu, z nekega družabnega dogodka so jo morali odpeljati varnostniki.

Dogodke je prijavil policiji, zato so jo aprila lani pred njegovim stanovanjem na Manhattnu aretirali. Dobila je tudi prepoved približevanja Baldwinu, saj jo je ta obtožil zasledovanja in nadlegovanja. "Bila je prava nočna mora," je 55-letni zvezdnik potožil sodniku.