Zaz se je v okviru svoje turneje prvič ustavila v Sloveniji. Foto: EPA
Zaz se je v okviru svoje turneje prvič ustavila v Sloveniji. Foto: EPA
Zaz
Na oder Križank prihaja s svojo številno ekipo. Foto: EPA

Iz Nemčije, kjer je 10. maja priredila koncert v Trierju, je pripotovala sinoči v popoldanskih urah skupaj s svojo 17-člansko ekipo. Večer je po naših informacijah skupaj številno ekipo preživela na dolgi in sproščeni večerji ob Trubarjevi ulici. V Salonu je uživala predvsem v hrani. Vina namreč ni pila, njeni kozarci so bili polni le sokov in vode. Kje je nadaljevala svoj večer, panam ni uspelo izvedeti, govorilo se je celo o Metelkovi.

Kot smo izvedeli, je 32-letnici, ki jo mnogi zaradi hripavega glasu in začetkov na ulici primerjajo z legendarno Edith Piaf, nova koncertna postojanka zelo všeč. Pravi, da ji je Ljubljana všeč, ker je tako majhna, posebno staro mestno jedro in grič z gradom. Zaz je sicer ljubiteljica narave in upa, da bo lahko prišla kdaj nazaj v Slovenijo zasebno. Predvsem bi rada obiskala naše gore.

Vstopnic za današnji koncert ob 21. uri v Križankah, kjer bodo kot predskupina nastopili člani domače skupine Manouche, ni več. Koncert je razprodan. Morebitne vrnjene vstopnice bo mogoče kupiti na blagajni Križank pred koncertom.
Dvorane razprodane
Razprodan pa je tudi že njen naslednji koncert na Dunaju 14. maja. Ambasadorka francoske kulture je tako neustavljiva v svojem poslanstvu vse od izdaje prvenca, ki ga je preprosto poimenovala po sebi - Zaz. Konec lanskega leta je svojo albumsko zbirko nadgradila z "live" albumom in DVD-jem Sans tsu tsou, nocoj v Križankah pa bodo zagotovo odmevale njene največje uspešnice do zdaj, Ja veux, La fée, Les Passants in druge.