Že več let v teniški karavani krožijo govorice, da se Šarapova in Williamsova že težko zadržujeta na istem kraju, kaj šele, da bi bili sposobni prijaznega pogovora druga z drugo, kar v ženski tenis vnaša vsaj malo prepotrebne 'drame'. Foto: Reuters
Že več let v teniški karavani krožijo govorice, da se Šarapova in Williamsova že težko zadržujeta na istem kraju, kaj šele, da bi bili sposobni prijaznega pogovora druga z drugo, kar v ženski tenis vnaša vsaj malo prepotrebne 'drame'. Foto: Reuters
Marija Šarapova
Šarapovi nedvomno ni lahko, saj proti Sereni nikakor ne najde recepta za zmago. Porazila jo je tudi v finalu Roland Garrosa, Serena pa ima strašljiv niz zmag - 77 v 80 dvobojih. A v Wimbledonu ima Rusinja vedno ogromno navijačev, tudi takšnih, ki se z nostalgijo spominjajo njene prve velike zmage, ko je rosno mlada, pri 17 letih, osvojila turnir in v finalu premagala prav - Sereno Williams. Foto: Reuters

Sereno Williams in Marijo Šarapovo, ki sta udrihali čez spremljevalca druga druge. Trenutni izid? Neodločeno.

To, kar imajo teniški sladokusci v moški karavani - veliko tekmovalnost in izenačenost med četverico največjih -, so končno dobili tudi v ženskem tenisu - vsaj nekaj razburjenja in napetosti, čeprav le na besedni ravni.

Serena: "Tako je dolgočasna"
Akterki vroče besedne izmenjave sta bili prva igralka sveta, branilka naslova v Wimbledonu, ki se začenja danes, in zmagovalka zadnjega turnirja za Grand Slam v Parizu, Američanka Serena Williams, in visokorasla ruska plavolaska, ljubljenka oglaševalcev, Marija Šarapova. Ozračje je prva ogrela Williamsova, saj se je pred dnevi v reviji Rolling Stone pojavil članek, v katerem Šarapove sicer ni izrecno omenila, govorila pa je "o eni izmed igralk iz najboljše peterice, ki je trenutno zaljubljena".

Serena je o njej dejala: "Vsak intervju začne s stavkom: 'Tako sem srečna.' To je tako dolgočasno, s takšnimi izjavami bo še naprej ostajala brez povabil na najboljše zabave. Pa naj bo še naprej v zvezi z moškim, ki ima hladno, brezčutno srce, če ji to ustreza ..." Ni trajalo dolgo, da so mediji sešteli 1+1 in ugotovili, da Serena govori o Šarapovi in njenem spremljevalcu, bolgarskem tenisaču Grigorju Dimitrovu, ki je bil, res zanimivo, pred tem nekaj časa menda tudi Serenin fant. Pa čeprav šteje komaj 22 let. Spomnimo, Serena ima 31 let, Šarapova pa 26.

Marija: "Naj govori o svojem razmerju"
Šarapova, ki se je drži vzdevek sibirska lepotica, ji ni ostala dolžna. Zelo neposredno je napadla nazaj: "Če želi govoriti o zasebnih zadevah, bi lahko kaj povedala o razmerju s svojim trenerjem, ki je poročen, se zaradi nje ločuje in ima otroke." Serenino srce je namreč osvojil njen francoski trener Patrick Mouratoglou, ki pa še ni končal svojega zakona.

Mediji, pa ne le rumeni, so takoj pograbili zgodbo, saj je prišla kot nalašč za stopnjevanje napetosti pred začetkom turnirja na "sveti" londonski travi. A ni ostalo pri tem, Serena se je znova oglasila in se na neki način opravičila Šarapovi za svoje besede ter nakazala, da si želi zakopati bojno sekiro. Na tiskovni konferenci pred začetkom turnirja je tako nasmejana dejala, da je Šarapovo v takšno izmenjavo besed vpletla "povsem nenamerno", in dodala, da sta se na štiri oči pogovorili na četrtkovi zabavi. "Govorila sem z Marijo. Dejala sem ji, da se ji želim osebno opravičiti, ker se je zaradi mene znašla v takem položaju. Bila sem popolnoma odkrita do nje." Na vprašanje, ali je Rusinja sprejela ponujeno "oljčno vejico", se je Serena izmaknila s stavkom, "da sta vedno imeli zanimive pogovore".

Namignila, da je bila žrtev posilstva sama kriva
V pogovoru za omenjeno revijo si je Williamsova kritike nakopala tudi s svojim odkritim mnenjem o posilstvu neke 16-letnice v Ohiu, ki je pretreslo ameriško javnost. Teniška zvezdnica je namreč dejala, da "dekle pač ne bi smelo piti alkohola". Opravičila se je tudi za te besede in celo dejala, da je stopila v stik z družino žrtve. "Resnično je pomembno, da se pozanimaš o stvari, preden jo komentiraš," je spoznala.

V svojo obrambo pa je pojasnila tudi okoliščine, v katerih je izrekla kritike na račun Šarapove. Svojih besed ni zanikala, je pa opozorila, da jih ni izrekla novinarju med pogovorom, pač pa so bile del zasebnega pogovora s sestro Venus. Kljub temu so se znašle na papirju, kar jo je močno razjezilo: "Navajena sem imeti opravka s profesionalnimi novinarji, ne pa s takšnimi, ki poslušajo zaseben pogovor in ga potem objavijo."