Halle je lani, pri 47 letih, rodila sina Macea. Foto: EPA
Halle je lani, pri 47 letih, rodila sina Macea. Foto: EPA
Halle Berry in Olivier Martinez
Berryjeva ima burno preteklost. Pred Martinezom (na fotografiji) je bila poročena že dvakrat, z igralcem bejzbola Davidom Justicem in pevcem Ericom Benetom. Foto: EPA

Oskarjevka - zlati kipec je dobila za vlogo v filmu Bal smrti - je v hudem sporu s francosko-kanadskim manekenom Gabrielom Aubryjem, s katerim imata hčerko Nahlo. Ko Aubry skrbi za Nahlo, ji namreč večkrat zravna lase, kar je močno zmotilo filmsko zvezdnico, ki je prepričana, da želi njen nekdanji na tak način zanikati dekličine afroameriške korenine.

Halle Berry ima sicer belopolto mati iz Liverpoola, njen oče pa je temnopolt. Aubry je belec. "Menim, da je Nahla temnopolta. Jaz sem temnopolta in sem njena mati. Sama sem se morala odločiti, kako bom samo sebe videla in tudi Nahla bo čez nekaj morala izoblikovati svojo identiteto," je Halle o tem dejala pred časom.

"Lasje morajo rasti naravno"
Sodnik v Los Angelesu je poslušal nastop obeh strani, nato pa odločil, da nihče nima pravice spreminjati Nahlinih las, ki jih je treba pustiti, da rastejo naravno, torej da so temni in skodrani. Halle je pred odvetnika trdila, da je Aubry zanikal, da je Nahli ravnal lase, zato je pramen las odnesla celo v laboratorij na podrobno analizo. Dodala je, da bi lahko pri deklici nastopile "psihološke težave", saj bi se lahko začela spraševati, "zakaj njen naravni videz ni dovolj". V sodni sobi je njeno stališče zastopal odvetnik, Aubry pa se je zagovarjal sam. Spletni portali še pišejo, da je bilo v sodni dvorani "veliko prepiranja".

Pele so tudi pesti
Berryjeva in Aubry sta bila v zvezi med letoma 2005 in 2010, po razhodu pa sta se zapletla v trpko sodno bitko za hčerko. Trenutno imata skupno skrbništvo, Halle pa nekdanjemu partnerju trenutno plačuje 16.000 dolarjev otroške podpore, a si želi znižati ta znesek.

A to še ni vse. Oba sta del ljubezenskega trikotnika, katerega tretja "stranica" je francoski igralec Olivier Martinez, s katerim je Halle začela hoditi po razhodu z manekenom. Z Martinezom se je lani poročila, skupaj imata tudi sina. A Francoza sta se leta 2012 v njeni hiši zapletla v hud pretep, v katerem sta jo oba tako skupila, da sta morala v bolnišnico.