Zsa Zsa je v poskusu, da bi zgrabila telefon, nespretno padla s postelje. Foto: EPA
Zsa Zsa je v poskusu, da bi zgrabila telefon, nespretno padla s postelje. Foto: EPA
Princ Frederic von Anhalt
Njeni svojci so z informacijami o njenem zdravju zelo skopi. Foto: EPA

"Zapleteno je, toda zgodila se je nesreča. Ni več mlada," je o igralkini nesreči za televizijsko mrežo CNN spregovoril njen soprog.

Frederic je povedal, da je igralka padla s postelje v noči iz sobote na nedeljo, medtem ko je skušala zagrabiti telefon. Z reševalnim vozilom so jo pripeljali v bolnišnico Ronalda Reagana UCLA Medical Center v Los Angelesu.
"Njena družina je ob njej. Več informacij pa vam zaradi želje njenih bližnjih ne moramo posredovati," je v uradni izjavi za javnost povedala Roxanne Yamaguchi, predstavnica za stike z javnostjo.

Publicist John Blanchette je za CNN povedal, da je Zsa Zsa gledala priljubljen kviz Jeopardy, preden je padla s postelje. "Ima še zelo aktiven um, je zelo bistra, zabavna in vedno me nasmeji, kadar se pogovarjam z njo, toda telo je ne posluša več," je povedal John.

Težavna leta za igralko
John je priznal, da je Zsa Zsa prikovana na invalidski voziček vse od leta 2002, ko je bila udeležena v prometni nesreči. Med vožnjo k frizerki se je igralka zaletela v drog na Sunset Boulevardu. In od takrat zanjo skrbi njen mož.

Zsa Zsa in vsi njeni moški
Glamurozna igralka, katere korenine izvirajo iz sosednje Madžarske, je najbolj znana po svojih osmih zakonih. Na njenem spisku mož se je med drugim znašel tudi hotelski milijarder Conrad Hilton in z oskarjem nagrajeni igralec George Sanders.

Ne najmlajša niti najstarejša v družini Gabor
Zsa Zsa je imela še dve sestri. Najstarejša Magda je umrla leta 1997, le pet dni pred njenim 83. rojstnim dnevom, medtem ko je najmlajša Eva umrla leta 1995, stara 76 let.

Magda je bila občasna odrska igralka in tako kot mlajša Zsa Zsa je tudi ona omrežila Georgea Sandersa. Eve pa se mnogi najbolj spominjajo po njeni vlogi v televizijski seriji Green Acres.