Igralka še vedno ni razkrila identitete očeta novorojenke. Foto: Reuters
Igralka še vedno ni razkrila identitete očeta novorojenke. Foto: Reuters

Novorojenka se je pridružila petletnemu sinu Wylieju, ki ga je Headeyjeva povila v zakonu s Petrom Loughranom, s katerim sta zdaj že slabi dve leti ločena. Novico o rojstvu je 41-letna igralka sporočila prek družbenega omrežja Twitter. "Pozdravljeni, ljudje. Pravkar sem padla v brezkončno zaljubljenost že drugič v svojem življenju," je naznanila v tvitu.

Igralka je prvič potrdila, da je noseča februarja. Ob tem pa je prosila vse, da spoštujejo njeno zasebnost, tako da se bo lahko pripravila na posebni trenutek v življenju. Maja je naznanila, da pričakuje deklico. "Moja hčerka bo imela svobodo izbire. Lahko bo svobodno plesala, pela, se izobraževala tam, kamor jo bo vodila strast, in se poročila, če bo to želela. Lahko se bo poročila, s komer bo hotela, ali ostala samska, ali pa se zaljubila v žensko," je dejala igralka.

Headyjeva je ob koncu pete sezone Igre prestolov oboževalce serije pustila odprtih ust – predvsem na račun "sprehoda sramote" v zadnji epizodi. Igralka je za zahtevni prizor, kjer se sprehaja gola po ulicah Dubrovnika (natančneje: večino časa se je sprehajala njena dvojnica) porabila tri snemalne dni.