Conchita Wurst se je na rdeči preprogi med svetovnimi zvezdniki odlično počutila. Foto: Reuters
Conchita Wurst se je na rdeči preprogi med svetovnimi zvezdniki odlično počutila. Foto: Reuters
Sharon Stone
Sharon Stone je ena izmed organizatoric dobrodelne galaprireditve. Foto: Reuters

Na 21. prireditvi, ki jo organizira sklad za raziskave aidsa, se je zbralo veliko zvezdnikov iz sveta zabave. Na rdeči preprogi je kljub številnim mladim manekenkam veliko pogledov pritegnila hollywoodska igralka Sharon Stone, ena izmed organizatoric dobrodelnega dogodka, ki je pri 56 letih videti čudovito.

V razkošnem hotelu Hotel du Cap-Eden-Roc, ki je ob francoski rivieri, v okviru enega najbolj prestižnih in največjih filmskih festivalov na svetu so se dobrodelno obarvanega dogodka udeležili zvezdniki, med katerimi so bili John Travolta (na dogodek se je pripeljal s svojim letalom), Leonardo DiCaprio, Kylie Minogue, Dita Von Teese, Adrien Brody, Catherine Deneuve ...

Poleg znanih obrazov z Hollywooda je veliko pozornosti pritegnila tudi evrovizijska zmagovalka Avstrijka Conchita Wurst, ki je pohvalila prireditev, in dodala, da so se ji uresničile sanje: "To je življenje, ki sem ga vedno živela."

Zbrali 38 milijonov dolarjev
Sharon je pred leti kot razlog za organizacijo takega dogodka navedla, da ne more živeti z vedenjem, da vsako minuto zaradi aidsa umre otrok, ljudje pa ob tem stojijo križem rok.

Igralka je na četrtkovi prireditvi na določeni točki glasno 900-glavo množico prepričevala, naj neha sklepati posle med dražbo - ponudili so obleke, verižico Carle Bruni-Sarkozy, potovanje z jahto, šampanjec -, potem pa se ji je zahvalila za vso podporo, ki ji jo izkazuje zadnjih 20 let v boju proti aidsu: "Vem, da vsakdo pozna nekoga z aidsom. Zdaj smo na začetku konca aidsa."

AmfAR je v 20 letih, odkar dogodek organizirajo med canskim filmskim festivalom, za raziskave aidsa zbral okoli 120 milijonov dolarjev, na včerajšnjem dogodku pa so zbrali dodatnih 38 milijonov, je dejal filmski mogotec Harvey Weinstein.