Izbor zabava
bryan adams
Bryan Adams je v Stožicah nastopil drugič. Še pred tem je dvakrat razprodal dvorano Tivoli, prvič pa je Slovenijo obiskal leta 1996, ko je igral v Kopru. Foto: Darja Štravs Tisu
bryan adams
Pred postankom v Ljubljani je Bryan Adams v prvi polovici oktobra nastopal v Indiji, turneja Ultimate Tour pa se je sicer začela januarja letos na Novi Zelandiji. Foto: Darja Štravs Tisu
bryan adams
Sicer scensko minimalističen nastop so popestrile dodelane animacije in posnetki na velikem zaslonu. Foto: Darja Štravs Tisu
bryan adams
Kitarist Keith Scott (desno) in Bryan Adams sta se spoznala leta 1976 in skupaj ustvarila del glasbene zgodovine. Foto: Darja Štravs Tisu
bryan adams
Bryan Adams je v svoji bogati karieri izdal 13 studijskih albumov na katerih je nanizal nabor uspešnic, s kakršnim se lahko pohvali le redko kateri glasbenik. Foto: Darja Štravs Tisu
bryan adams
Kljub temu da večino skladb Adams preigrava že več desetletij, zatrjuje, da jih še vedno obožuje in se ob njih vedno znova zabava. Foto: Darja Štravs Tisu
 Repertoar:

- Ultimate Love
- Can't Stop This Thing We Started
- Run to You
- Go Down Rockin'
- Heaven
- This Time
- It's Only Love
- Please Stay
- Cloud Number Nine
- You Belong to Me
- Summer of '69
- Here I Am
- When You Are Gone
- I Do It For You
- Back to You
- Somebody
- Have You Ever Really Loved a Woman
- The Only Thing That Looks Good On Me Is You
- Cuts Like a Knife
- 18 til I Die
- I'm Ready
- Brand New Day
-------------------------
- I Could Get Used To This
- I Fought the Law (v izvirniku The Crickets)
- There Will Never Be Another Tonight
- Straight From the Heart
- All For Love

Dodaj v

Legendarni Bryan Adams ponovno navdušil slovensko občinstvo

MMC na koncertu Bryana Adamsa
23. november 2018 ob 07:14
Ljubljana - MMC RTV SLO

Tako kot Bryan Adams ostaja zvest svojim uspešnicam, tako mu ostajajo zvesti njegovi oboževalci, tudi slovenski. Kanadski rocker je z dveurnim koncertom v razprodanih Stožicah še enkrat več dokazal, zakaj že več desetletij spada med glasbeno elito.

Glasbeni zvezdnik Bryan Adams je s svojim največjim koncertom na slovenskih tleh poskrbel za večer, poln zimzelenih rockovskih uspešnic. V dvorani Stožice je kanadski glasbenik nastopil v sklopu svetovne turneje Ultimate Tour, na katero se je podal ob izidu svojega šestega kompilacijskega albuma uspešnic z naslovom Ultimate.

"Živijo, Ljubljana, ime mi je Bryan. Zelo sem vesel, da sem tukaj," je množico, ki je do zadnjega kotička napolnila stožensko dvorano, po uvodnih treh skladbah nagovoril kanadski glasbenik. Pojasnil je, da je zelo vesel, ker je ponovno v Sloveniji, pa tudi zato, ker se je s svojo glasbeno skupino, ki jo sestavljajo kitarist, basist, bobnar in klaviaturist, videl po več tednih.

Slovensko občinstvo je imelo to srečo, da je Bryan Adams, ki ima tudi do sto koncertov letno, na ljubljanski oder stopil popolnoma svež – nazadnje je v prvi polovici oktobra nastopal v Indiji, nato pa si je z ekipo vzel krajši oddih. "S temi fanti nismo videli že pet tednov. Nocoj bo dolga noč," je odličen glasbeni večer napovedal Adams, dvorana oboževalcev pa mu je odgovorila z navdušenim ploskanjem.

Razgiban ritem in konstanten stik
Adams je nastop začel s pesmijo Ultimate Love, ki je ena od dveh novih pesmi (poleg skladbe Please Stay), ki ju je vključil v svoj zadnji kompilacijski album. Po neposrednem prehodu v zimzeleno uspešnico Can't Stop This Thing We Started in ogrevanju občinstva s skladbo Run To You je 59-letni Kanadčan napovedal pesem večera.

"Naslednja pesem je tematska pesem večera. Upam, da jo boste po koncertu vzeli s sabo domov," je dejal Adams in z uigrano ekipo zaigral skladbo Go Down Rockin', ki je poskrbela, da so poleg parterja v ritmih glasbe vzvalovale tudi tribune. Bryan Adams je celoten večer krmaril med udarnimi in umirjenimi skladbami, ki so se izmenjevale v skorajda ustaljenem ritmu. Ne glede na to, je Adamsu vseskozi uspelo ohranjati pristen in iskren stik z zbranimi poslušalci, pa če so ti poskakovali ob trših rockerskih zvokih ali pa se zamaknjeno zibali ob bolj umirjenih baladah.

Potem ko so fantje s "tematsko pesmijo" proslavili ponovno združitev na odru, je sledil prehod v bolj umirjene ritme, skladbo Heaven pa je več tisočglava množica zapela enoglasno. Kitarist Keith Scott je vmes še znižal tempo in postregel s solističnim vložkom. Zdelo se je, da je aplavz po vsaki pesmi glasnejši. "Hvala vam, neverjetni ste," se je Adams med koncertom večkrat zahvalil občinstvu, prav tako pa se je po vsaki odigrani pesmi priklonil.

Neuničljiv nabor uspešnic
Eden od vrhuncev večera je bila gotovo pesem, ki jo je Bryan Adams leta 1984 posnel z legendarno Tino Turner. Odlično razpoloženi Adams je občinstvo za trenutek želel pretentati, češ da se mu bo Tina Turner pridružila na odru. "Ona je ... Ni je tukaj, je pa zato tu Keith Scott," je občinstvu pomežiknil Adams in s prstom pokazal na svojega zvestega kitarista, ki je naslednjo sekundo že zagrizel v uspešnico It's Only Love. Keith Scott, ki se je z Adamsom spoznal davnega leta 1976 in z njim sodeluje že od samega začetka, je pesem vmes dobesedno prerešetal z rifi in dodatno podžgal občinstvo. "Neverjetno," je Scottovo soliranje komentiral Adams ter občinstvo z naslednjima dvema pesmima – Please Stay in Cloud Number Nine – odpeljal med oblake.

Če je bil večji del občinstva v prvem delu koncerta, kljub odličnemu vzdušju, prepevanju in glasnim ploskanjem še vedno precej umirjen, se je to spremenilo ob ritmih skladbe You Belong to Me. K plesu je zbrane pozval tudi Adams in obljubil, da bo najbolj živahne našla kamera. Medtem ko so se na velikem ekranu predvajali prizori plešočih oboževalk in oboževalcev v dvorani, so Adams, kitarist Keith Scott in basist Solomon Walker z ramo ob rami poskrbeli, da so pete zasrbele tudi poslušalce na najoddaljenejših sediščih.

S takšnim repertoarjem uspešnic, kot jih ima v rokavu Adams, se lahko kosa le redkokateri glasbenik. In čeprav večino skladb Adams preigrava že več desetletij, se jih niti najmanj ne otepa. Nasprotno, v intervjujih vedno znova poudarja, da so pesmi zanj osebne, da jih obožuje in da se ob njih vedno znova zabava. Poleg tega se zaveda tega, da so ravno zimzeleni hiti tisti, ki privabljajo ljudi in polnijo dvorane in stadione po svetu. Ena takšnih pesmi je nedvomno tudi legendarna skladba Summer of '69, pri kateri bi lahko Adams mikrofon obrnil proti občinstvu in si vzel odmor. Besedilo pesmi je občinstvo skupaj z Adamsom namreč prepevalo od začetka do konca.

Sam pod sojem žarometov
Med nastopom je Adams električno kitaro zamenjal za akustično, njegova glasbena zasedba pa se je z izjemo klaviaturista Garyja Breita umaknila z odra. Stožice so se zatemnile, Adams pa je ob spremljavi klavirja postregel z umirjeno balado Here I Am. Po skladbi, ki jo je Adams napisal za animirani film Spirit: Divji žrebec, se je z odra umaknil še klaviaturist, kanadski rocker pa je pod sojem luči ostal sam. Ko je igral pesem When You Are Gone, se je zdelo, da bi Adams z lahkoto celoten koncert izpeljal tudi tako – sam z akustično kitaro. Vseeno se mu je že pri naslednji pesmi ponovno pridružila celotna zasedba in dvorano so preplavili zvoki Adamsove uspešnice med uspešnicami – (Everything I Do) I Do It For You.

Po nekaj bolj umirjenih skladbah je na svoj račun ponovno prišel kitarist Scott, ki si je s kar dvema solističnima vložkoma dal duška v pesmi Back To You. Navdušil je tudi pri pesmi Have You Ever Really Loved a Woman in si s flamenko kitaro po mnenju Adamsa prislužil naziv señor. Po še treh udarnih skladbah in bobnarskem solododatku Mickeyja Curryja, ki so ga ob tem obkrožili drugi člani glasbene zasedbe, je Adams uradni repertoar zaključil s pesmima I'm Ready in Brand New Day.

Navdih za konec: Instagram, starši in ljubezen
Čeprav je sledil skupni poklon celotne zasedbe, je bilo tako obiskovalcem kot glasbenikom jasno, da večera ni konec. Adams po priklonu niti ni zapustil odra in po manj kot minuti skandiranja in topotanja množice je bila na odru ponovno zbrana celotna zasedba, ki je v dodatku postregla s še dvema pesmima – I Could Get Used to This in priredbo skladbe I Fougth the Law.

"To pesem sem danes zjutraj objavil na Instagramu. Na koncertih je ne igram pogosto, toda zaradi številnih odzivov sem se odločil, da jo danes moram vključiti," je v mikrofon spregovoril Adams in ob tem v roke ponovno prijel akustično kitaro. Glasbena skupina je medtem dokončno zapustila oder, Adams pa je zapel pesem There Will Never Be Another Tonight.

Adams je pred zaključkom večera odpel še pesem Straigth From the Heart, ki jo je posvetil svojim staršem, poslovil pa se je s skladbo, ki jo je leta 1993 posnel s Stingom in Rod Stewardom. In z naslovom zadnje uspešnice, ki jo je Adams postregel občinstvu v dvorani Stožice, bi lahko povzeli celoten nastop in tudi celotno glasbeno kariero Bryana Adamsa – All For Love, vse za ljubezen.

Miha Zavrtanik
Prijavi napako
Komentarji
Zaph00d
# 23.11.2018 ob 08:08
@Celjan27: vsi pravi bandi pojejo v živo. Ne vem, na kakšne koncerte hodiš... :D
Diego Armando
# 23.11.2018 ob 08:25
Poje v zivo, kar je kar redkost danes, vceraj je bila pa pika na i se odlicna kemija in obcutek imam, da ima rad Slovenijo in Slovence.

Redkost??? Nisem še bil na koncertu, kjer ne bi peli v živo... ne vem, kam ti hodiš, na Markuse in Martinuse ipd??
Celjan27
# 23.11.2018 ob 07:48
Ufff, kaksen koncert. Na leto oddelam vsaj 10 koncertov in ta je bil najboljsi zadnjih let. Poje v zivo, kar je kar redkost danes, vceraj je bila pa pika na i se odlicna kemija in obcutek imam, da ima rad Slovenijo in Slovence.

Bil sem na vseh 5 njegovih v Sloveniji, ta je bil drugi najboljsi by far ( prvi je se vedno legendaren na bonifiki 1996, ampak takrat je bil 20 let mlajsi in imel vec rokerske energije ).

Malo je skoda, ker je tempiral njegov no.1 hit ( summer od 69 ) ze nekje na sredi, ko folk se ni bil tako ogret, pa tudi obcinstvo se mi je delo precej zadrzano. Vecina je bila 40 , verjetno tudi zato:)))

Res imamo sreco Slovenci. Poceni karta, super koncert, blizina Stozic in zvesti Bryan. Pa se vceraj vrhunec z emocionalno izpovedjo. Vrhunsko!
Orionstar
# 23.11.2018 ob 09:10
Dober koncert, katerih pri nas manjka ob poplavi harmonik in napol nagih balkanskih div!
Hvala Bryan, del moje mladosti!...na noge si dvignil celo Slovence!

PS: za vse neobveščene, poleti prihaja Mark Knopfler!
gospod iskreni
# 23.11.2018 ob 09:01
No vidite da Slovenci ne poslušamo samo klap in cec in podobnih stvari.
sosman
# 23.11.2018 ob 08:45
> Poje v zivo, kar je kar redkost danes

Na rock koncertih je praktično nevideno, da se ne bi pelo in igralo v živo.
discoversci
# 23.11.2018 ob 07:43
En boljših rokerjev. Kapo dol. Kulske komade ima.
bluppo
# 23.11.2018 ob 09:01
Poje v zivo, kar je kar redkost danes,

Nisem bil še na koncertu, kjer se nebi pelo v živo, pa obdelam kakšnih 30-40 koncertov letno s 3-5 večjimi (Muse, Florence in podobno).

Lepo, da je bila napolnjena dvorana, mogoče se bodo takšni koncerti kaj pomagali, da bodo tudi drugi večji glasbeniki hodili k nam.
bp74
# 23.11.2018 ob 09:49
Tole ni pravi rock...
dunbar
# 23.11.2018 ob 07:37
Če hodiš redno na koncerte, imaš svoje kanale, kjer se informiraš o koncertih, da pravi čas kupiš karte.
trac
# 23.11.2018 ob 09:20
Aprila tudi Lenny Kravitz.
AtomX
# 23.11.2018 ob 07:34
Res je tudi meni se ni zdelo da bi ga kaj na veliko oglaševali... čeprov je bila dvorana včeraj skoraj čisto polna
trac
# 23.11.2018 ob 08:39
Dober koncert in takih je v Ljubljani premalo
Janček
# 23.11.2018 ob 08:18
Mene je pa presenetila publika, ne samo da znajo tudi mlajše generacije vse njegove uspešnice na pamet, tudi njihovo petje je bilo res fantastično.

In potem se v samem finalu koncerta ugasnejo reflektorji in prižgejo lučke med publiko, res nekaj najlepšega kar sem lahko doslej videl v Stožicah. Skratka, kapo dol tudi publiki.
Uporabnikms
# 23.11.2018 ob 09:11
Odličen koncert!!! Prihodnje leto pa še Mark na kitari. Yessss
trac
# 23.11.2018 ob 10:49
Enih delov dvorane (rdeči ring), ravno zaradi slabega ozvočenja, niti ne prodajajo. Tako, da je bilo bolj ali manj polno.
picu
# 23.11.2018 ob 09:20
Koncert odličen, ozvočenje slabo. Na trenutke se ga sploh ni slišalo. In mnogo preveč basov.
Janček
# 23.11.2018 ob 08:22
Naj še omenim, da sem koncert spremljal z rdečega obroča (vhod A3), kjer je bilo bolj živahno in veliko mladih.
Debely
# 23.11.2018 ob 08:07
Dvorana ni bila nafilana do zadnjega kotička. Je bilo pa cca 10.000 ljudi. Spodoben koncert. Precej mlajših med publiko, kar se mi zdi pozitivno. Sicer pa preveč zadržana publika.
PONOS
# 23.11.2018 ob 08:02
Super koncert,Bryan Adams pravi Highlander...
Najbolj všeč mi je bil effekt ko so snemali publiko in prokazali v ozadju....
crtomirjansa
# 23.11.2018 ob 07:46
Ojoj kaksen fanboy je pisal ta clanek a premoremo vsaj malo objektivizma. Bil tam, vendar z mojega vidika noben presezek, res pa je da nism ravno nek hard fan Bryana.
Zagi24
# 23.11.2018 ob 12:08
Bryan Adams je definitivno navdušil, zagotovo pa niso navdušili policisti in redarji v okolici Stožic. Je res tako težko organizirat promet, ne pa da porabiš pol ure, da se v Tomačevem sploh lahko vključiš. Slaba organizacija, ničkolikokrat videno.
kleman3
# 23.11.2018 ob 11:13
Bil tam. Ozvočenje kar ok, zvok precej prepotiho. Koncert na splošno v redu, meni osebno sta bla predhodna koncerta sicer boljša. Vokalno Adams še vedno super. lp
lookaaa
# 23.11.2018 ob 10:12
picu

23.11.2018 ob 09:20
Koncert odličen, ozvočenje slabo. Na trenutke se ga sploh ni slišalo. In mnogo preveč basov.
________

Se strinjam,koncert odlicen, res pa je bilo ozvocenje svoh, sploh za ta nivo. Ko so vsi igrali se je res slabo in nerazlocno slisalo. So imeli v isti dvorani npr. Plavi orkestar, 2 cellos.... dosti boljsi in cistejsi zvok. Se najboljsi je bil zakljucek, ko je pel sam ob spremljavi svoje kitare. Bryan pa itak izvrsten.

In dragi avtor clanka, dvorana ni bila niti priblizno razprodana, bila je pa dodobro popolnjena. Kljub vsem presezkom je treba biti vsaj malce realen. Verjamem, da si fen, a vendar...
demo
# 23.11.2018 ob 10:12
Dober koncert ni kaj. Sicer sem njegovo glasbo verjetno že prerasel, ampak vseeno sem včeraj zelo užival. Res je dober vokalist, mene je zelo pozitivno presenetil s tem kako dobro je odpel v živo. Nasploh je bil cel nastop zelo simpatičen, tudi publika se je po začetni apatiji ogrela in pripomogla k dobremu vzdušju.

Edino ozvočenje je bilo slabo, oziroma ne vem ali je to ''efekt Stožice''?
Rauchmann
# 23.11.2018 ob 09:21
Umetnik v pravem pomenu te besede, saj se poleg glasbe že dolgo ukvarja tudi z profesionalno fotografijo.
mihamiha23
# 23.11.2018 ob 15:09
dober je bilo, bryan oddelal profesionalno.
malo razočaran nad publiko pred njim, ker bi lahko več skakali, roke, skratka preveč mirno za prvih deset vrst
3rac
# 23.11.2018 ob 13:52
Odličen koncert, bravo Bryan et all.

Brez problema smo ob 18:20 parkirali v garaži Stožicah, sicer so pa vsi imetniki vstopnice imeli brezplačni bus LPP.
Celjan27
# 23.11.2018 ob 13:04
Zagi24:

Parkiras 3 postaje lpp-ja stran, gres brezplacno na bus, pa niti minute ne cakas...
Celjan27
# 23.11.2018 ob 13:02
Cene Vols:

Seveda, delo ( sluzba ) je vedno uzitek. Tako kot koncerti:)

Tudi jaz opazam, da se je zvok na koncertih opazno stisal. Vcasih mi je po koncertu v Tivoliju se pol ure sumelo v usesih:))
cene vols
# 23.11.2018 ob 12:19
Na leto oddelam vsaj 10 koncertov
?. A uzivaš tud kaj?
josh k.
# 23.11.2018 ob 11:43
Nisem bil še na koncertu, kjer se nebi pelo v živo, pa obdelam kakšnih 30-40 koncertov letno s 3-5 večjimi (Muse, Florence in podobno).

Dobro ti gre, skoraj vsak teden na koncertu.
Celjan27
# 23.11.2018 ob 10:16
Zvok bi lahko bil močnejši - čeprav se je v parterju kar dobro slišalo, verjamem pa da na rdečih tribunah slabše.

Dvorana pa res ni bila razprodana. Rdeči ring je imel zadaj vse prazno oz. je bil zaprt.
PONOS
# 23.11.2018 ob 10:09
celotno glasbeno kariero Bryana Adamsa – All For Love, vse za ljubezen.
No ja hmmh...poje nekaj..dela pa drugo.
Napumpa asistentko ...zraven ima pa še eno ki čaka naivno na poroko..rocker pač:)
Sujo
# 23.11.2018 ob 09:24
Super zvok, super spil. Kapo dol. Pa jst ne oddelam deset koncerov na leto, ampak nad 50
PONOS
# 23.11.2018 ob 08:29
Najhuje je bilo po in med koncertu kjer so si dali zunaj duška mestni redarji z slikanjem in pisanjem ,pakki itd..kot mrhovinarji so začutili priložnost....
www
# 23.11.2018 ob 22:43
Bila prvič na Adamsu. Mi je kar žal, da nisem šla že 2014. Pozitivno presenečena, ima dobro energijo, vsekakor bolj, kot bi pripisala zgolj po videospotih.

Dober koncert, je vsekakor dal v višjo prestavo z Summer of 69/You belong to me. Dobro so se dopolnjevale akustične pesmi z elektriko.
Santiano
# 23.11.2018 ob 19:33
"Pa jst ne oddelam deset koncerov na leto, ampak nad 50"
Kaki car, se lahko slikam s tabo prosim?? Sicer pa gasilske veselice na Jezerskem ne štejejo glih za "koncert". :)

Lp
Matto123
# 23.11.2018 ob 17:44
Jah rok in akcije publike ni bilo, ker četudi so legende, nisoQueeni to in Freddie Mercury =)
BumbarBumbar
# 23.11.2018 ob 14:23
Bryana navdušeno spremljam od 1983. Fenomenalen je bil na Live Aidu 1984 s Tino.

Žal pa se mi tokrat ni zdel v najboljši formi, kot da je imel probleme z grlom. Vsaj v začetku je bilo tako in so to poskušali prekriti z instrumenti. Ko je igral top hite, se mi je zdelo kot da bi celo prišlo do mikrofonije. Pozneje so na srečo zadevo porihtali, tako da je bil zaključek bistveno boljši, celo odličen. Kljub isti dvorani, je bilo leta 2014 še precej bolje in publika še bolj navdušena. Kot dokaz še zmeraj najdete posnetke na youtubu iz 2014.
lookaaa
# 23.11.2018 ob 12:16
@bluppo

bili so ze koncerti v tej dvorani, ki so imeli dosti boljse ozvocenje. Dvorana ni ravno biser aksustike, a vseeno.
In to nima veze z Adamsom, on je profi oddelal svoje in se enkrat vec dokazal, zakaj je tako cenjen v svetu.
alesi1
# 23.11.2018 ob 11:58
Odličen koncert, ozvočenje slabo?
Ti dve stvari meni ne gresta skup. Kako je lahko koncert odličen, če je ozvočenje slabo...??
Kaj ni bistven del glasbe zvok?
Sem staromoden, če lahko uživam le ob kvalitetnem, barvite zvoku, kjer je vsega ravno prav?
VBMS
# 23.11.2018 ob 11:03
Legenda, fenomenalen koncert!
bluppo
# 23.11.2018 ob 10:45
Če so bile težave z zvokom sta dve možnosti oz. dejansko ena, neprimernost dvorane oz. slabši pogoji v nekaterih delih le-te. Ozvočenja za take dogodke namreč ponavadi pridejo iz tujine (del konvoja toura), opcija je tudi, da se uproabi lokalna vendar so ta vedno po specifikacijah tour managerjev (določene znamke, komponente itn) tako, da ozvočevalec prenese celotno konfiguracijo. Tudi ozvočevalca imajo taki dogodki ponavadi svojega, ki naredi zvok po meri izvajalca vsaj tam kjer direktno sliši - torej ne more biti ok po celi dvorani in to je precej odvisno od dvorane. Glede glasnosti pa se lahko že nekaj časa opaža, da se je glasnost dogodkov nekoliko spustila - no slovenski izvajalci v slovenskih šotorih s slovenskimi ozvočevalci še vedno pretiravajo. V italiji so recimo koncerti v splošnem tišji kot pri nas - upoštevati je pač potrebno določene direktive.
Orionstar
# 23.11.2018 ob 10:07
klik na nekaj trenutkov koncerta...https://www.instagram.co
m/p/Bqf6KyVBISn/
Mauquin
# 02.12.2018 ob 00:23
Nekoč sem bil na njegovem koncertu in to v drugi vrsti, ker je soseda tako hotela. Bil je imenitno vrhunski koncert. Ampak, ko sem o tem koncertu razlagal ljudem leta kasneje so se smejali, kaj hudiča si ti nekoč poslušal.
Danes po nešteto obiskanih koncertih, sem ugotovil, da so se te ljudje rodili, samo v ''napačnem'' obdobju.
Pa da nadaljujem, ko sem šel v tujino na koncert skupine The Rolling Stones ravno nisem vedel zakaj je 50% folka prišlo tja, polno pijanih ljudi, ki je s koncerta odhajalo predčasno domov, še prej pa pojedlo enega vročega psa.
No in da končam to svojo razlago o koncertu, nekega zimskega dne sem v svojo stanovanje spustil psihedelični rock iz 50's 60's in 70's, ter si rekel, škoda ker me niso naredili prej....
eos
# 23.11.2018 ob 18:56
Tisti, ki pravite, kdo od velikih pa ne poje v živo.
Zadnji taki so bili Scorpionsi. Kar nekaj komadov je bilo ne samo odpetih ampak tudi zaigranih s studijsko posnetimi solažami ali uvodi. Je pa res, da se jim leta že zelo poznajo.
padremoj
# 23.11.2018 ob 11:55
Jaz še nisem slišal nobene legende o njem!
padremoj
# 23.11.2018 ob 11:53
Ravno legendaren pa spet ni!
Kazalo