Videti je okusno. Foto: Dobro jutro
Videti je okusno. Foto: Dobro jutro


Odmrznjeno testo razvaljamo v pravokotnik in izrežemo kvadrate primerne velikosti glede na sadež, ki ga bomo zavili. Vsak kvadrat po robu premažemo z stepenim jajcem. Breskve razpolovimo in razkoščičimo.

Za gost nadev zmešamo mlete mandlje, med, sok limone, rum in cvetove sivke. Polovičke breskev nadevamo z nadevom. Vsako polovičko položimo na kvadrat iz testa ter zavijemo v lične koške.


KUHAJTE Z NAMI!
Vsako sredo v oddaji Dobro jutro.
Več receptov na: dobrojutro.rtvslo.si


Premažemo s stepenim jajcem. Spečemo na 180 stopinj Celzija do zlato rumene barve. Postrezite z vaniljevim sladoledom in posujte s svežimi cvetovi sivke za okras.

Uporabite lahko katero koli drugo sadje po želji hruške, nektarine, slive ...