Kuharski nasveti
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 9 glasov Ocenite to novico!
Bučke potresemo s parmezanom. Foto: freedigitalphotos.net

Dodaj v

Bučke z dvema vrstama sira

Bučke popečemo v pekaču
9. marec 2017 ob 14:18
MMC RTV SLO


Sestavine: 1 kg bučk, 70 dag zrelega paradižnika, 2 stroka česna, olivno olje, 25 dag mocarele, 5 dag parmezana, 10 vloženih inčunovih filejev, 1 žlička mediteranskih začimb, 1 šopek bazilike, sol, poper.

Bučke vzdolžno narežemo na centimeter debelo. Paradižnike nasekljamo. Na žlici olja popražimo strt česen, dodamo paradižnik in dušimo 10 minut. Začinimo.

V ponvi na olju hitro opečemo bučke z obeh strani. Solimo. Inčunove fileje odcedimo in nasekljamo. Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija. V pekač zložimo bučke, prilijemo paradižnik, potresemo z inčunovimi fileji in pokrijemo z narezano mocarelo.

Potresemo s parmezanom, pokapamo z oljem in pečemo 20-30 minut.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam zele ...
link
Kremna juha iz bučk s smetano
19. september 2017 ob 11:52 Sestavine: 2 srednje veliki zeleni bučki, 2 srednje veliki čebuli, 2 stroka česna, gomolj zelene, sol, poper, 1,5 l zelenjavne jušne osnove, 1 dl sladke smetane, olje.
Več novic ...
Kuharski nasveti
link
Svilnata omaka z melono za testenine
21. september 2017 ob 08:52 Sestavine: 10 dag pršuta (po želji), olivno olje, 1 paprika, narezana na kocke, 3 stroki česna, nekaj listov sveže bazilike, 1 manjša melona, narezana na kocke, 0,5 dl belega suhega vina, 2 žlici ...
Več novic ...
Kazalo