Kuharski nasveti
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.7 od 3 glasov Ocenite to novico!
Jajce in kruh prelijemo z juho.

Dodaj v

Česnova juha s peteršiljem

Česen mešamo s kuhalnico, da se ne zažge
14. april 2013 ob 11:58
MMC RTV SLO

Sestavine: 1 liter čiste goveje juhe, 4 rezine kruha, 8 strokov česna, 4 jajca, 0,5 dl olivnega olja, 1 žlica mlete sladke paprike, peteršilj, sol, poper.

Stroke česna olupimo in stisnemo ali drobno nasekljamo. Olje segrejemo in popražimo česen. Mešamo s kuhalnico, da se česen ne zažge.

Potresemo s papriko, popražimo in prilijemo vročo juho. Zavremo in kuhamo 10 minut. Začinimo s soljo in poprom.

V štiri jušne skodelice ubijemo po eno jajce, ga razvžvrkljamo in nanj položimo rezino kruha. Prelijemo z juho in potresemo s peteršiljem.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam juh
link
Gazpacho ali hladna paradižnikova juha
1
16. junij 2015 ob 09:52 Sestavine: 400 g zrelega paradižnika, 1 kumarica, 2 žlici kisa, 1 žlica olivnega olja, 2 stroka česna, 1 paprika, 1 majhna rdeča čebula, 1 rezina starega kruha, nekaj listov bazilike, malo soli, ...
Več novic ...
Kazalo