Kuharski nasveti
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.7 od 3 glasov Ocenite to novico!
Jajce in kruh prelijemo z juho.

Dodaj v

Česnova juha s peteršiljem

Česen mešamo s kuhalnico, da se ne zažge
14. april 2013 ob 11:58
MMC RTV SLO

Sestavine: 1 liter čiste goveje juhe, 4 rezine kruha, 8 strokov česna, 4 jajca, 0,5 dl olivnega olja, 1 žlica mlete sladke paprike, peteršilj, sol, poper.

Stroke česna olupimo in stisnemo ali drobno nasekljamo. Olje segrejemo in popražimo česen. Mešamo s kuhalnico, da se česen ne zažge.

Potresemo s papriko, popražimo in prilijemo vročo juho. Zavremo in kuhamo 10 minut. Začinimo s soljo in poprom.

V štiri jušne skodelice ubijemo po eno jajce, ga razvžvrkljamo in nanj položimo rezino kruha. Prelijemo z juho in potresemo s peteršiljem.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam juh
link
Bučna juha z ješprenjem
4. avgust 2015 ob 08:40 Sestavine: 70 dag bučnega mesa, 15 dag ješprenja, šalotka, 2 zrela paradižnika, 7 dl zelenjavne jušne osnove, olje, parmezan, sol, poper. Buči odstranimo seme in jo olupimo. Narežemo jo na kocke.
Več novic ...
Kuharski nasveti
link
Šampinjoni s paradižnikom
29. avgust 2015 ob 12:54 Sestavine: 2 čebuli, 70 dag šampinjonov, 20 dag drobnega paradižnika, 2 žlici zeliščnega masla, 1 dl kisle smetane, šopek drobnjaka, sol, poper. Čebuli olupimo in nasekljamo. Paradižnike operemo.
Več novic ...
Kazalo