Kuharski nasveti
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2,7 od 3 glasov Ocenite to novico!
Jajce in kruh prelijemo z juho.

Dodaj v

Česnova juha s peteršiljem

Česen mešamo s kuhalnico, da se ne zažge
14. april 2013 ob 11:58
MMC RTV SLO

Sestavine: 1 liter čiste goveje juhe, 4 rezine kruha, 8 strokov česna, 4 jajca, 0,5 dl olivnega olja, 1 žlica mlete sladke paprike, peteršilj, sol, poper.

Stroke česna olupimo in stisnemo ali drobno nasekljamo. Olje segrejemo in popražimo česen. Mešamo s kuhalnico, da se česen ne zažge.

Potresemo s papriko, popražimo in prilijemo vročo juho. Zavremo in kuhamo 10 minut. Začinimo s soljo in poprom.

V štiri jušne skodelice ubijemo po eno jajce, ga razvžvrkljamo in nanj položimo rezino kruha. Prelijemo z juho in potresemo s peteršiljem.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam juh
link
Juha iz kolerabe s krompirjem
16. julij 2014 ob 09:05 Sestavine: 70 dag zelene kolerabice, 80 dag krompirja, 40 dag očiščenega pora, 2 dag masla, lovorjev list, liter zelenjavne jušne osnove (ali vode), pol šopka drobnjaka, sol, poper v zrnu.
Več novic ...
Kuharski nasveti
link
Mlečni riž z jagodnim pirejem
22. julij 2014 ob 11:32 Sestavine: 20 dag riža, liter mleka, pol vanilijinega stroka, 8 dag sladkorja, zavitek vanilijinega sladkorja, 50 dag jagod, limona, sol. Mleko, vanilijin strok in ščepec soli zavremo.
Več novic ...
Kazalo