Kuharski nasveti
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5,0 od 4 glasov Ocenite to novico!
Gobe
Gobe pred kuho dobro očistimo. Foto: EPA

Dodaj v

 

Gobova juha z opečenimi kruhki

V pečici ali v opekaču popečemo kocke kruha
14. marec 2012 ob 13:38
MMC RTV SLO

Sestavine: 40 dag šampinjonov, 3 dag suhih jurčkov, 1 velika čebula, 3 rezine kruha, 1 žlica moke, 1 l jušne osnove, 4 dag masla, poper, sol.

Jurčke namočimo. Na 2 dag masla popražimo očiščene in narezane šampinjone. Pražimo pet minut.

Potresemo z moko, solimo in popramo. Med mešanjem prilijemo vročo jušno osnovo. Zavremo in kuhamo na šibkem ognju.

V kozici razpustimo preostalo maslo in popražimo narezano čebulo ter jurčke, ki smo jih dobro oželi. Dodamo juhi in kuhamo še 15 minut. V pečici ali v opekaču popečemo kocke kruha.

Postrežemo jih z juho. Po želji vmešamo nekaj žlic kisle smetane.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam gobj ...
link
Gobova juha z zelišči
7. marec 2014 ob 11:59 Sestavine: 1 čebula, 250 g mešanih gob (jurčki, lisičke ...), 3 srednje veliki krompirji, 2 žlici olivnega olja, žlica moke, sol, poper, nekaj vejic peteršilja, vejica šetraja ...... 2 žlici kisle ...
Več novic ...
Kuharski nasveti
link
Kremna juha s cvetačo in porom
19. april 2014 ob 08:44 Sestavine: 3 majhne cvetače, 3 pori, maslo, nekaj žlic kisle smetane, peteršilj, sol, poper. Cvetačo očistimo, razdelimo na cvetove in stresemo v kozico. Prilijemo malo vode in zavremo.
Več novic ...
Kazalo