Kuharski nasveti
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 4 glasov Ocenite to novico!
false
Gobe pred kuho dobro očistimo. Foto: freedigitalphotos.net

Dodaj v

Gobova juha z opečenimi kruhki

V pečici ali v opekaču popečemo kocke kruha
19. september 2015 ob 12:30,
zadnji poseg: 19. september 2015 ob 13:01
MMC RTV SLO

Sestavine: 40 dag šampinjonov, 3 dag suhih jurčkov, 1 velika čebula, 3 rezine kruha, 1 žlica moke, 1 l jušne osnove, 4 dag masla, poper, sol.

Jurčke namočimo. Na 2 dag masla popražimo očiščene in narezane šampinjone. Pražimo pet minut.

Potresemo z moko, solimo in popramo. Med mešanjem prilijemo vročo jušno osnovo. Zavremo in kuhamo na šibkem ognju.

V kozici razpustimo preostalo maslo in popražimo narezano čebulo in jurčke, ki smo jih dobro oželi. Dodamo juhi in kuhamo še 15 minut. V pečici ali v opekaču popečemo kocke kruha.

Postrežemo jih z juho. Po želji vmešamo nekaj žlic kisle smetane.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam gobj ...
link
Opečeni kruhki po toskansko
31. julij 2017 ob 11:03 Sestavine: 2 večji čebati, 2 stroka česna, 40 dag ostrigarjev, olivno olje, 5 dag v olju vloženih paradižnikov, 4 žlice paste iz črnih oliv, 15 dag mocarele, peteršilj, sol, poper.
Več novic ...
Kuharski nasveti
link
Cvetačna juha z drobnjakom
1
16. avgust 2017 ob 09:29 Sestavine: 1 liter zelenjavne jušne osnove, 80 dag cvetače, majhna čebula, por, šopek drobnjaka, 5 dag parmezana, maslo, sol. Jušno osnovo zavremo. Medtem očistimo in nasekljamo čebulo.
Več novic ...
Kazalo