Kuharski nasveti
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 4 glasov Ocenite to novico!
false
Gobe pred kuho dobro očistimo. Foto: freedigitalphotos.net

Dodaj v

Gobova juha z opečenimi kruhki

V pečici ali v opekaču popečemo kocke kruha
19. september 2015 ob 12:30,
zadnji poseg: 19. september 2015 ob 13:01
MMC RTV SLO

Sestavine: 40 dag šampinjonov, 3 dag suhih jurčkov, 1 velika čebula, 3 rezine kruha, 1 žlica moke, 1 l jušne osnove, 4 dag masla, poper, sol.

Jurčke namočimo. Na 2 dag masla popražimo očiščene in narezane šampinjone. Pražimo pet minut.

Potresemo z moko, solimo in popramo. Med mešanjem prilijemo vročo jušno osnovo. Zavremo in kuhamo na šibkem ognju.

V kozici razpustimo preostalo maslo in popražimo narezano čebulo in jurčke, ki smo jih dobro oželi. Dodamo juhi in kuhamo še 15 minut. V pečici ali v opekaču popečemo kocke kruha.

Postrežemo jih z juho. Po želji vmešamo nekaj žlic kisle smetane.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam gobj ...
link
Polenta z ostrigarji in čebulo
14. november 2017 ob 08:33 Sestavine: 25 dag polente za hitro pripravo, maslo, 70 dag ostrigarjev, 2 čebuli, 3 žlice kisle smetane, šopek drobnjaka, olivno olje, sol, poper.
Več novic ...
Kazalo