Kuharski nasveti
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.9 od 10 glasov Ocenite to novico!
Jabolka
Čežani dodamo cimet, vaniljev sladkor in rjavi sladkor po okusu. Foto: BoBo

Dodaj v

Jabolčna čežana s smetano

Če čežano postrežemo k mesu, manj sladkamo
27. januar 2018 ob 12:24
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 2 kg drobnejših kislih jabolk, 1 zavitek vaniljevega sladkorja, rjavi sladkor, cimet.

Jabolka operemo, jih narežemo na četrtine. Izrežemo peščišče in jaboka stresemo v večjo oplasteno kozico. Prilijemo malo vode in jabolka dušimo na srednjem ali šibkem ognju.

Ko so mehka (preverimo z vilico), kozico odstavimo in jabolka pretlačimo skozi cedilo. Lupine zavržemo. Čežani dodamo cimet, vanilijev sladkor in rjavi sladkor po okusu. Postrežemo z malo sladkano stepeno smetano. Če bomo čežano postregli k mesu, jo manj sladkamo.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam sadj ...
link
Breskve v rdečem vinu z ribezom
19. avgust 2018 ob 10:13 Sestavine: 8 zrelih breskev, 3 dl rdečega vina, 30 dag ribeza, limonina lupinica, 10 dag rjavega sladkorja, cimet. Breskve operemo, po želji olupimo, izkoščičimo in narežemo.
Več novic ...
Kazalo