Kuharski nasveti
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.9 od 10 glasov Ocenite to novico!
Jabolka
Čežani dodamo cimet, vaniljev sladkor in rjavi sladkor po okusu. Foto: BoBo

Dodaj v

Jabolčna čežana s smetano

Če čežano postrežemo k mesu, manj sladkamo
27. januar 2018 ob 12:24
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 2 kg drobnejših kislih jabolk, 1 zavitek vaniljevega sladkorja, rjavi sladkor, cimet.

Jabolka operemo, jih narežemo na četrtine. Izrežemo peščišče in jaboka stresemo v večjo oplasteno kozico. Prilijemo malo vode in jabolka dušimo na srednjem ali šibkem ognju.

Ko so mehka (preverimo z vilico), kozico odstavimo in jabolka pretlačimo skozi cedilo. Lupine zavržemo. Čežani dodamo cimet, vanilijev sladkor in rjavi sladkor po okusu. Postrežemo z malo sladkano stepeno smetano. Če bomo čežano postregli k mesu, jo manj sladkamo.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam sadj ...
link
Karamelne marelice
13. junij 2018 ob 09:53 Sestavine: 1 kg marelic, 15 dag sladkorja, 4 dag masla. Marelice operemo, razpolovimo in razkoščičimo. Polovice narežemo na krhlje.
Več novic ...
Kuharski nasveti
link
Jagode z ingverjem in vaniljo
22. junij 2018 ob 15:32 Sestavine: 60 dag jagod, 2 cm sveže ingverjeve korenike, strok vanilije, 2 dl belega vina, 2 žlici rjavega sladkorja, 2 dl smetane za stepanje. Ingverjevo koreniko ostrgamo in drobno nastrgamo.
Več novic ...
Kazalo