Privlačno tudi za oko. Foto: Dobro jutro
Privlačno tudi za oko. Foto: Dobro jutro



Jabolka operemo in osušimo, razrežemo jih na polovice in počasi izdolbemo koščice. Pazimo, da nam krhlji ne razpadejo. Nato iz krhljev z ostrim nožem režemo tanke rezine.

V kozico damo 1 liter vode, 1 vaniljev sladkor in ščepec cimeta. Če želite, da so jabolka slajša, dodajte še žličko ali dve sladkorja. V vodo dodamo tanke rezine jabolk, počakamo, da voda začne vreti, in odstavimo.

Listnato testo tanko razvaljamo, ko je razvaljano, ga režemo na trakove, široke 3 cm. Rezine jabolk postavljamo na trakove listnatega testa čisto do spodnjega roba.


KUHAJTE Z NAMI!
Vsako sredo v oddaji Dobro jutro. Več receptov na: dobrojutro.rtvslo.si

Nato jih z enega konca začnemo zavijati kot rulado, držimo na tistem delu, kjer je testo. Na koncu pustimo 1-2 cm praznega testa, da jih lažje zaključimo. Vrtnice nato previdno postavimo na papir za peko, pečemo jih 18-20 minut pri 180 stopinjah Celzija.

Ko so pečene, jih rahlo posujemo s sladkorjem v prahu.