Drobljenec je običajno mešanica moke, sladkorja in masla, tokrat pa namesto moke dodamo orehe. Foto: dobro jutro
Drobljenec je običajno mešanica moke, sladkorja in masla, tokrat pa namesto moke dodamo orehe. Foto: dobro jutro

Najprej pripravite jabolčno osnovo. Jabolka olupite, naribajte ali narežite na majhne koščke in dušite 15 minut. Dodajte cimet, limonin sok in žlico nerafiniranega sladkorja.

Cele orehe poparite, osušite in jih nasekljajte na koščke. Zmešajte z maslom, sladkorjem in soljo. Postavite v hladilnik, da masa otrdi, da se bo lažje drobila. V pekač vlijte dušena jabolka, po jabolkih nadrobite maso iz masla in orehov. Pečico segrejte na 160 stopinj Celzija in pecite 25 minut.

Drobljenec (ang. crumble) je običajno mešanica moke, sladkorja in masla. To zmes uporabimo kot posip ali zadnjo plast pri sladici.