Fileje rib najprej popečemo, nato pa jih zložimo na liste testa za lazanjo. Foto: <a href=freedigitalphotos.net">
Fileje rib najprej popečemo, nato pa jih zložimo na liste testa za lazanjo. Foto: freedigitalphotos.net

Skuhamo špinačo. Segrejemo olje in na njem popražimo sesekljan ali strt česen, nato pa v ponev položimo rahlo osoljene fileje osliča ali škarpene in jih dobro popečemo.

Iz moke in mleka naredimo bešamel in vanj vmešamo kuhano in sesekljano oz. narezano špinačo.

En list testa za lazanje položimo v ognjevarno posodo, prekrijemo s plastmi ribjih filejev in prelijemo z bešamelom, v katerega smo vmešali špinačo. Nadaljujemo toliko časa, da porabimo vse sestavine.

Zadnja plast je navadno bešamel, v katerega smo vmešali parmezan. Postavimo v srednje ogreto pečico in pečemo 20-25 minut.