Zdrava hrana za vroče dni. Foto: Dobro jutro
Zdrava hrana za vroče dni. Foto: Dobro jutro

Sestavine za juho: 2 žlički olivnega olja, 1/2 skodelice šalotke, 3 skodelice na kocke narezanega sladkega krompirja, 1 1/2 skodelice na kocke narezanega in olupljenega korenčka, 1 žlica naribanega ingverja, 2 žlički karija, 3 skodelice piščančje jušne osnove, pol žličke soli, 1 jajce, malo nasekljanega peteršilja.

Za juho na olju prepražimo šalotko, dokler se ne zmehča. Dodamo sladki krompir, korenček, ingver in kari. Podušimo 2 minuti. Dodamo piščančjo jušno osnovo in na nizkem ognju kuhamo 25 minut oziroma dokler se zelenjava ne zmehča. Juho pretlačimo in jo serviramo s prepraženim stepenim jajcem, ki smo mu dodali peteršilj.
Vse sestavine za smuti skupaj zmešamo v mešalniku in postrežemo.


KUHAJTE Z NAMI!
Vsako sredo v oddaji Dobro jutro.
Več receptov na: dobrojutro.rtvslo.si