... malo kardamoma (lahko izpustite), 2 žlici sladkorja v prahu (po okusu), 3 dl sladke smetane, 3 dl grškega jogurta, 2 utrjevalca smetane, 2 stroka vanilje, sok ene limone, sok ene limete, malo zelene živilske barve ali žlička metinega ekstrakta ali žlička čaja matcha, ostružki čokolade za okras.
Za dve uri namočimo cele jagode v zmesi likerja, nasekljanih svežih metinih lističev, soka pomaranč, limete, sladkorja in sredice vaniljevega stroka.
Iz ostanka pomarančnega soka naredimo zelen metin preliv tako, da soku dodamo dve žlici sladkorja v prahu in žličko metinega ekstrakta ter vremo 10 minut oziroma do primerne gostote. Ohladimo.
Medtem v večji posodi z električnim mešalnikom premešamo ohlajeno smetano, jogurt, vaniljev strok, sok limone, zmečkane prevrete metine lističe, utrjevalec smetane, pomarančni liker in po želji malo sladkorja v prahu.
Vsako sredo v oddaji Dobro jutro. Več receptov na: dobrojutro.rtvslo.si
Kremo postrežemo v lični posodici, v katero smo naložili jagodno solato. Prelijemo z metinim prelivom, posujemo s čokoladnimi ostružki in okrasimo z lističi mete.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje