Jed je kot nalašč za te pustne dni. Foto: Dobro jutro
Jed je kot nalašč za te pustne dni. Foto: Dobro jutro

Svinjske zrezke potolčemo in začinimo. Jajce premešamo in ocvremo v ponvi. Ocvrto jajce damo v zrezek. Meso zvijemo v zavitek in prebodemo z leseno paličico. Na svinjski masti prepražimo rozine. Zalijemo jih z mesnim fondom in sokom rdečega grozdja.


KUHAJTE Z NAMI! Vsako sredo v oddaji Dobro jutro. Več receptov na: dobrojutro.rtvslo.si

Omako začinimo in povremo. V vroči ponvi z vseh strani popečemo pripravljene zavojčke. Pečene vstavimo v omako. In na zmerni temperaturi pokuhamo.

Slanino in radič narežemo na majhne koščke. Popečemo na vroči masti, dodamo preostanek razžvrkljanih jajc in moke. To zmes vlijemo v ponev, popečemo z obeh strani in na koncu natrgamo. Radičev šmoren serviramo na krožnik, čez katerega postavimo mesne zavojčke. Prelijemo z omako in dekoriramo.