Kuharski nasveti
(1)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5,0 od 10 glasov Ocenite to novico!
Dober tek!
Jim imate radi?

Dodaj v

Ocvrte kruhove rezine

Posladkajmo se!
2. januar 2013 ob 12:21
MMC RTV SLO

Sestavine: 8 rezin starega kruha (debelih približno 1 centimeter), sladkor v prahu, pol žličke mletega cimeta, 2 jajci, 2,5 dl mleka, olje za cvrenje, sol.

Jajci razžvrkljamo s ščepcem soli. Mlačno mleko zmešamo z nekaj žlicami sladkorja.

Segrejemo olje za cvrenje. Rezine kruha najprej z obeh strani pomočimo v mleko, nato v jajce ter jih zlato ocvremo v vroči maščobi. Ocvrte polagamo na kuhinjski papir, da vpije maščobo.

Potresemo jih s sladkorjem in cimetom ter takoj postrežemo.

Prijavi napako
Komentarji
ffalkec
# 05.01.2013 ob 14:58
Zelo dobro. Sam sem ljubitelj čokolade, tako da jih nato premažem še s kakšnim čokoladnim premazom in so res slastni.
Kuharski recepti - Seznam kruh ...
link
Focaccia s paradižnikom in rukolo
6
23. julij 2014 ob 18:02 Sestavine: 40 dag testa za pico, moka, 50 dag zrelega paradižnika, origano, 10 dag rukole, olivno olje, sol, poper. Paradižnike operemo, narežemo na rezine in jih za nekaj minut položimo na cedilo.
Več novic ...
Kuharski nasveti
link
Focaccia s paradižnikom in rukolo
6
23. julij 2014 ob 18:02 Sestavine: 40 dag testa za pico, moka, 50 dag zrelega paradižnika, origano, 10 dag rukole, olivno olje, sol, poper. Paradižnike operemo, narežemo na rezine in jih za nekaj minut položimo na cedilo.
Več novic ...
Kazalo