Vodo zavremo, velike liste ohrovta očistimo in porežemo trde dele. Liste kuhamo v slanem kropu 2 minuti. Kuhane ohladimo v hladni vodi in prihranimo za zvitke. Za nadev popražimo nasekljano čebulo, narezane kocke zelene, korenja, ohrovta, bučk, pristavimo skupaj v ponev in dušimo, da se zmehča. Zmehčano zelenjavo ohladimo in ji primešamo jajce, kuhano ajdo in polovico količine naribanega parmezana.
Jed začinimo. Nato liste ohrovta napolnimo z nadevom, zavijemo in položimo v nameščen pekač. Pripravljene zavitke prelijemo z zelenjavno osnovo in pečemo v pečici na 185º C. Že pečene zavitke prelijemo z jajcem, posujemo s parmezanom in z na kocke narezanim maslom. Jed gratiniramo v pečici še 5 minut na 200º C.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje